Ölen ABD askeri 2 katına çıktı

Amerikan Savunma Bakanlığı’nın verilerine göre 2010’un ocak ve şubat aylarında ölen Amerikan askerlerinin sayısı 57 olurken, mart ayı henüz bitmemesine rağmen bu sayı 20’yi buldu. 2009’un ocak ve şubat aylarında 28, mart ayında ise 13 Amerikan askeri hayatını kaybetmişti.

Bu arada ABD’den sonra Afganistan’da en fazla birlik bulunduran İngiltere’nin de 1 Ocak 2010’dan 28 Mart 2010’a kadar 33 askerini kaybettiği, bu sayının geçen yılın aynı döneminde 15 olduğuna dikkat çekildi.

Öte yandan, Afganistan’daki çatışmalar ve şiddet olaylarında yaralanan Amerikan askerlerinin sayısının da yılın ilk üç ayında geçen seneye göre üç katına çıktığı belirlendi.

ABD’de Barack Obama’nın başkan olduktan sonra Afganistan’a asker takviyesi kararı almasının ardından bu ülkede görev yapan Amerikan ordusunun kayıplarının artacağı tahminlerinde bulunulmuştu.Afganistan’a 30 bin takviye asker konuşlandırma çalışmalarını bitirmekte olan Amerikan ordusunun birkaç ay içinde Taliban’ın kalesi Kandahar vilayetine büyük bir operasyon başlatması bekleniyor.

1238480cookie-checkÖlen ABD askeri 2 katına çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.