Ölen askerlerin aileleri de ‘dinlenmiş’

Gazetenin siyaset ve şöhret dünyasından ünlü kişilerin telefonlarını dinlediği iddiaları daha önce gündeme gelmişti.

Bu iddialara dün de cinayet ve Londra’da 7 Temmuz’daki bombalı saldırı kurbanlarının ve bu kişilerin yakınlarının telefonlarının da dinlendiği suçlaması eklendi.

Daily Telegraph gazetesinin son iddiasına göre gazete adına çalıştığı söylenen özel dedektif Glenn Mulcaire’in dosyaları arasında, Irak ve Afganistan’da ölen askerlerin yakınlarına ait telefon numaraları da ele geçirildi.

Haber, İngiltere başbakanı David Cameron’un dün ‘telekulak’ skandalına ilişkin derhal bağımsız soruşturma başlatacağı sözlerini takip ediyor.

İddiaların odağındaki dönemde News of the World genel yayın yönetmeni olan Andy Coulson’ın bunu takiben Başbakan David Cameron’a, bu yıl başlarındaki istifasına değin, özel danışmanlık yapmış olması tartışmaya siyasi bir boyut ekliyor.

Bu arada iddialara hedef olan News of the World’un bağlı olduğu medya devi Rupert Murdoch’un şirketi News Corporation iddialar karşısında dehşete düştüklerini ve bunların doğrulanması halinde derhal Savunma Bakanlığı ile temasa geçeceklerini ifade etti.

Murdoch, soruşturmada tam bir işbirliği sözü verdi.

Polisin askerlerin aileleriyle henüz görüşmedi, ancak kimi aileler bir gazetenin kendilerine, telefonlarının dinlendiğini söylediğini anlattı.

Oğlu 2004 yılında Basra’da ölen anne Rose Gentle, BBC’ye yaptığı açıklamada “sarsıcı iddiaların midesini bulandırdığını” söyledi.

Gentle, ailelerin çok öfkelendiklerini, bir çoğunun şimdi telefonları dinlenenler arasında olup olmadıklarını merak ettiğini anlattı.

İddialar nasıl geliştiNews of the World, 2002 yılında cinayete kurban gitmiş bir genç kız henüz kayıp durumundayken cep telefonundaki mesajlara ulaşıp gizlice dinlemekle suçlanıyor.

Öldürüldüğünde 13 yaşında olan kızın mesaj kutusu dolunca bazı mesajları silerek yeni mesaj gelmesini sağlayan News of the World, Milly Dowler adlı kızın ailesine halen sağ olduğu yönünde boş umutlar vermekle suçlanıyor.

Katili daha geçen ay hapse mahkum edilen Milly Dowler’ın ailesi, kızları telefon mesajlarını dinleyebildiğine göre halen sağ olduğu umudunu taşıyordu.

Bulvar gazetesi News of the World, çarpıcı bir manşet bulmak amacıyla, 7 Temmuz 2005 tarihinde Londra’da toplu taşıma araçlarını hedef alan eşgüdümlü saldırılarda ölenlerin yakınlarının telefonlarını da dinlemekle suçlandı.

Gazetenin cep telefonlarını özel detektiflere para vererek dinlettiği iddia ediliyor. (BBC)

837910cookie-checkÖlen askerlerin aileleri de ‘dinlenmiş’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.