Lenin heykelcisi şimdi Özal’a çalışıyor

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zakir Azizov, heykelin bronzdan yapılacağını söyledi.
Geçmişte Lenin heykellerinin yanı sıra Eski Türkmenistan Devlet Başkanı Sapar Murat Niyazov gibi bilinen kişilerin heykellerini yaptığını ifade eden Azizov, Türkiye’de ilk kez bir Cumhurbaşkanının heykelini yaptığını kaydetti.

Özal’ın sadece Türkiye’de değil, Orta Asya ülkelerinin tamamında sevilen bir lider olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Azizov, şöyle konuştu:

”Özal’ın bire bir heykelini yapacağız. Öncelikle Özal hakkında tüm bilgilere ulaşmam gerekiyordu. Bulabildiğim kadar çok fotoğrafını buldum. Ardından sevdiği yemeklere varana kadar hakkında bilgiler toplamaya çalıştım. Heykelin başarılı olabilmesi için sanatçının tüm bu bilgilere sahip olması gerekir. Bronzdan yapacağım heykel, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde kurulacak Turgut Özal Müzesi’nin girişine konulacak. Özal’ın gülümseyen heykeli hastaneye gelenleri elinde karanfille karşılayacak.”

Doç. Dr. Azizov, şöyle devam etti:

”Atölyeye kimseyi almıyoruz. Gönüllü 3 öğrencimle birlikte titiz biçimde çalışıyoruz. Özal, herkes için olduğu gibi benim için de önemli bir lider. Bu çalışmanın başarılı olmasını istiyorum. Fikrini alacağım en son ve en önemli isim de hiç şüphesiz eşi Semra Özal olacak. Şayet Semra Özal, gördüğü ilk anda ‘İşte Turgut’ derse çalışmanın başarılı olduğu sonucuna varacağım.”

Rusya’da komünizmin çöküşünün ardından neredeyse tüm Lenin heykellerinin söküldüğünü anımsatan Doç. Dr. Azizov, ancak kendisinin yaptığı Lenin’in heykellerine dokunulmadığını, yaptığı heykellerin sanat eseri olarak kabul edildiğini söyledi.

1224390cookie-checkLenin heykelcisi şimdi Özal’a çalışıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.