İlerleme Raporu, Eylül’e kaldı…

Komisyon toplantısında Türkiye gündemine geçilince söz alan raportör Eurlings, değişiklik önergelerini birleştirmek için yeterli zaman bulamadıklarını belirterek, ”Rapor aceleye gelmemeli. Konu Türkiye olunca daha fazla tartışmayı hak ediyor” dedi.


Eurlings’in grup temsilcilerince de kabul edilen erteleme önerisi çerçevesinde Dışişleri Komisyonu, Türkiye ilerleme raporunu eylül ayının ilk haftasında Strasbourg oturumunda görüşerek oylayacak. Türkiye raporu AP genel kuruluna ise eylül ayının sonunda gelecek.
Dışişleri Komisyonu toplantısında Türkiye raporunun ertelenmesi nedeniyle söz alan bazı grup temsilcileri ise son günlerde Kıbrıs’ta olumlu gelişmeler meydana geldiğini, Türkiye’de de kadın ve hayvan hakları, zorunlu din eğitimi ve Alevilerle ilgili bazı reformların hayata geçirilmesinin gündemde olduğunu vurgulayarak, bütün bu gelişmelerin rapora girmesini istediklerini ifade etti.


AP Dışişleri Komisyonunda Türkiye ilerleme raporuna bugüne kadar parlamenterler ve siyasi gruplarca 349 değişiklik önergesi verildi. 


 

1031990cookie-checkİlerleme Raporu, Eylül’e kaldı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.