Leylekler vadisi internetten canlı izleniyor

Yeşildağ Belediye Başkanı Yüksel Ergun, uzun yıllardır düşündükleri projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.


Beldenin 2 ay önce ADSL hizmeti almaya başladığını belirten Ergun, bu uygulamaya çok daha önce geçmek istemelerine rağmen, internet alt yapısı eksikliği nedeniyle vadiden canlı yayın vermenin mümkün olmadığını ifade etti.
Belediye olarak çevreye, canlılara ve doğaya karşı duyarlı bir yaklaşım içinde olduklarını ifade eden Ergun, şunları kaydetti:
“Leylekler Vadisi’ni dünyaya izlettirme fikri, bu düşüncelerden ortaya çıktı. Belli mevsimlerde misafir gibi gelen ve mesken edindiği yuvalarına konan leylekler, yuvalarında kullanmak için çalı çırpı taşıdıkları için adeta çevre temizliği yapıyorlar. Leylekler Vadisi olarak ünlenen bu mekanda ilkbahar ve yaz mevsiminde konaklayan leylekleri korumak, yaşatmak, sayılarının daha da artmasını sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Yeşildağ olarak izlediğimiz bu güzellikleri tüm dünya ile paylaşmak istiyorduk. Canlı yayın uygulaması da bize bu imkanı verdi. Bunu başaramamış olsaydık, vadinin tanıtımının bir ayağı eksik kalacaktı. Şimdi Leylekler Vadisi’ni daha iyi tanıtarak, Yeşildağ’a daha fazla ziyaretçi çekeceğimizi umuyoruz.”
Ergun, vadide kuş meraklıları için kamera ve fotoğraf çekebilecekleri seyir ve gözetleme alanları inşa edeceklerini de bilirdi.


Belediye Başkanı Yüksel Ergun, leylekler vadisini izlemek isteyenlerin Yeşildağ Belediyesinin http://www.yesildag.bel.tr/ adresli internet sitesini ziyaret edebileceğini sözlerine ekledi.

1046680cookie-checkLeylekler vadisi internetten canlı izleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.