Liberal ilişki siyaset yaşamını bitirdi…

Partide sevilen lider Kennedy’nin alkol bağımlılığını sakladığı gerekcesiyle istifa etmesi sonrasında popüler lider adayı Oaten’in 23 yaşında erkek bir fahişeyle eşcinsel ilişkisi partide tepkilere yol açtı.


Winchester City Council Belediye Sosyal Başkanı, Liberal Demokrat Sheila Campbell, aynı kentten milletvekili olan Oaten hakkında, “Bizim için sürpriz bir haber oldu. Demek ki bizim bildiğimiz Oaten başka birisiymiş… Kendisi gerçekten çok iyi bir milletvekili ve Winchester’in de büyük desteğine sahipti…” dedi.


Oaten’in konumu partide farklı görüşlerin ortaya çıkmasına da neden oldu. Bazı milletvekilleri özel yaşamın kimseyi ilgilendirmediğini savunurken, bazıları da bir milletvekillinin özel yaşamına dikkat etmesi gerektiğini öne sürerek Oaten’in istifasını yerinde bulduklarını öne sürdü.


BASINDA OATEN


İngiltere’nin ulusal basını Oaten tartışmasını sayfalarına şöyle taşıdı:


The Sunday Times gazetesi, Liberal Demokratlar’ın lideri Charles Kennedy’nin alkol bağımlılığı üzerine istifaya zorlanması ardından, Oaten’la ilgili ortaya çıkan skandalın Parti için ağır bir darbe olduğunu yazdı.


The Independent on Sunday gazetesi ise, ‘Seks skandalı liberal Demokratları vurdu’ manşetiyle, News of the World gazetesinin ortaya çıkardığı skandalın ardından, İngiltere siyasetinde başarılı görülen bir politikacının siyasî geleceğinin sona erdiğini savundu.


The Observer gazetesi de , “Sıkıcı diye tanınan politikacının düşüşü” başlığı altında, Mark Oaten’ın, adı seks skandallarına karışan politikacılar listesine eklendiğini belirtti. Gazete, “Parlamento kulislerinde, liberal Demokratları yönetmeye aday olan Mark Oaten’ın bir ilişkisi olduğu konuşuluyordu. Ama kimse bunun bir erkekle olduğunu tahmin etmemişti” diye yazdı.

787290cookie-checkLiberal ilişki siyaset yaşamını bitirdi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.