Liberaller AKP’den korkuyor

“Recep Tayyip Erdoğan: ‘Baba’ Hala Türkler İçin Bir Baba Figürü Müdür” başlıklı yorumda Erdoğan’ın liberallerle bir sorununun bulunduğu savunularak, “bir zamanlar Erdoğan’ı destekleyen liberallerin şimdi ondan korktukları” iddia edildi. The Observer, dış politika editörü Peter Beaumont’un imzasıyla yayımlanan yorumda “Türk Başbakanı yeniden iktidara talip olurken, neden bir zamanlar onu destekleyen liberaller, modern İslamiden korkuyorlar” sorusuna yanıt aradı.
Yorumuna, Erdoğan ile Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’nın arasının nasıl açıldığını anlatarak başlayan Beaumont, seçimi yeniden kazanması beklenen Erdoğan ile Altan arasında yaşananları “çok öğretici” olarak niteledi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Erdoğan’ın bir sorunu varsa eğer, bu da, daima ona karşı çıkıp kabadayı gibi gören Kemalist laikleri daha fazla uzaklaştırmak değildir. Aslında bu sorun, bir zamanlar onu destekleyen ancak şimdi onu alıngan, baskıcı ve giderek otoriter olarak gören liberal aydınların korkuları ile ilgilidir.”
Makalede Erdoğan’ın “yöneldiği istikamete ilişkin artan alarmın” nedeni olarak, “Erdoğan ve partisinin, laiklerin gücünü zayıflatma çabalarını” gösterdi.

1294990cookie-checkLiberaller AKP’den korkuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.