Libya’da çatışma mağdurlarına maaş

Buna göre, isyan sırasında hayatını kaybedenlerin ailelelerine ayda 320 dolar maaş bağlanacak. Kaddafi güçlerine karşı savaşanlar ise bu miktardan biraz daha fazlasını alacak. Ayrıca gıda ürünlerine uygulanan ithalat vergisi altı ay dondurulurken, emekli maaşları ödemelerinde enflasyon artışı da dikkate alınacak.

Cibril, İngiltere ve Fransa’nın çatışmalarda yaralanan yüzlerce kişinin tedavisi konusunda yardımcı olmayı kabul ettiklerini, ABD’nin de benzer bir katkıyı yapmaya ilkesel olarak hazır olduğunu bildirdiliğini de söyledi.

Sirte havalimanı Geçiş Konseyi’nin kontrolünde

Öte yandan, Libya’da Ulusal Geçiş Konseyi’ne bağlı güçlerin Sirte’deki havalimanını ele geçirdikleri bildirildi.

Muammer Kaddafi’nin memleketi olan kentte denetimi ele almak için mücadele eden ve günlerdir şiddetli direnişle karşılaşan savaşçılar, kent merkezine beş kilometre mesafedeki terminal binalarına girmelerini havaya ateş açarak kutladı.

Terminalde Kaddafi ve yönetimine ait tüm resim ya da işaretler söküldü. Savaşçılar, devrik lider ve rejim önde gelenlerine ayrılmış VIP salonlarında koltuklara kurulup dinlendi.

Yeni yönetime bağlı güçler Sirte havaalanını ilk olarak iki hafta önce ele geçirdi, ancak daha sonra püskürtüldüler.

Kaddafi yanlısı güçler, halihazırda da pistin öte yanından savaşçılara roket ve silahlarla şiddetli ateş açmayı sürdürüyor.

Havaalanındaki BBC muhabiri, batıdaki Misrata’dan gelen savaşçıların şimdi doğudan gelen bir kolla birleşerek buradaki mevzilerini pekiştirmeyi daha sonra da ortaklaşa bir saldırı başlatıp Kaddafi kuvvetlerini kentte sıkıştırmak istediklerini söylüyor.

Kent merkezindeki bir AFP muhabiri ise savaşçıların Salı günü ele geçirdiği liman ve otel çevresinde tarafların birbirine şiddetli ateş açmaya devam ettiğini bildiriyor.

Buradaki Libyalı komutanlar NATO’dan kendilerine daha fazla hava desteği verilmesini isterken; NATO sözcüleri operasyonların hız kesmediğini, ittifaka ait uçakların son günlerde her gün 100’er sorti yaptığını söyledi. (BBC)

1312570cookie-checkLibya’da çatışma mağdurlarına maaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.