Libyalı muhalifler vaadedilen paraları istiyor

Ulusal Geçiş Konseyi kendilerine ay başında verileceği taahhüt edilen paranın acilen gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Muhalifler, bu fonun aktarılmasına olanak sağlayan mekanizmaların oluşturulduğunu, şimdi bu paranın acilen beklendiğini kaydetti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de 9 Haziranda düzenlenen 3. Libya Temas Grubu Toplantısı’nda buluşan dünyanın önde gelen batılı güçlerinin temsilcileri, Libya lideri Muammer Kaddafi’ye karşı mücadele eden Libyalı muhaliflere siyasi ve mali destek sözü vermişti.

MUHALİF LİDERLER ÇİN’E GİDİYOR

Diğer yandan Libyalı Ulusal Geçiş Konseyi’nin başkanı Mustafa Abdulcelil’in bu hafta Çin’i ziyaret edeceği bildirildi. Çin Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yapılan tek cümlelik açıklamada, Abdulcelil’nin Salı ve Çarşamba günü Çin’i ziyaret edeceği belirtildi, ayrıntılı bilgi verilmedi.

Libya lideri Muammer Kaddafi’ye yönelik isyanın başladığı Şubat ayının ardından birkaç ay yönetim yanlısı bir tutum takınan Pekin, son zamanlarda da ise tarafların uzlaşmalarını isteyen bir politika sürdürüyor. Çinli diplomatlar bu ayın başında Katar’da Abdulcelil ile bir araya gelirken, Libya Dışişleri Bakanı Abdul Ati El Ubeydi ise Trablus yönetiminin karşı girişimleri çerçevesinde birkaç gün sonra Pekin’e gönderilmişti.

Pekin, Kaddafi’nin istifa etmesi için yapılan uluslararası çağrılara pek kulak asmıyor, buna Libya halkının karar vermesi gerektiğini bildiriyor.

Çin, BM Güvenlik Konseyi’nde Libya hükümet güçlerine karşı güç kullanılmasını öngören oylamada çekimser kalmış, NATO’nun muhalifleri desteklemek için Libya’yı bombalamasına defalarca karşı çıkmıştı.

1296520cookie-checkLibyalı muhalifler vaadedilen paraları istiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.