Liderler 2008’den umutlu…

Gül, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda Türkiye’nin, bölgesinin ve dünyanın her alanda yükselen yıldızlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Demokrasimiz, artık Avrupa Birliği standartlarına yükselmiştir. Ekonomimiz, dünyadaki birçok olumsuz dalgalanmaya rağmen istikrarını korumaya ve büyümeye devam etmektedir. Dış politikada Türkiye’nin itibarı giderek artmaktadır. Türkiye, büyük Atatürk’ün veciz ifadesiyle ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ prensibini her alanda hayata geçirmektedir” ifadelerine yer verdi.


“ÖNEMLİ BİR GÖREV DAHA VAR”


TBMM Başkanı Köksal Toptan da mesajında, üzüntü ve sevinçleriyle bir yılın daha geride bırakıldığını, umut ve coşkuyla yeni bir yıla girildiğini belirterek, “Şimdi önümüzde çok önemli bir görev daha bulunuyor; bu dönem Meclisimizin iktidar ve muhalefetiyle yoğun bir çalışmanın ardından, toplumun tüm kesimlerinin uzlaştığı yeni anayasayı, Türkiye’ye kazandıracağına inanıyorum” dedi.


“MUTLULUK VE BARIŞ YILI OLMALI”


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise “Geride bıraktığımız 2007’de, Hükümetin, terörle mücadele ve terör örgütünün siyasi projesi konusundaki aymazlığıyla, kafa karışıklığının neden olacağı büyük sorunlar ve laik Cumhuriyetimizle Cumhuriyetin kazanımlarına yönelik sistemli saldırılar, toplumumuzun tüm kesimlerinin duyarlılığı ve silahlı kuvvetlerimizle güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede gösterdiği özverili, kahramanca mücadeleleri sonucu en az zararla atlatıldı” ifadesini kullandığı mesajında, yeni yılın, “kardeşliğin, cumhuriyet ile kazanımlarının pekiştiği, bütün insanlık için huzur, mutluluk ve barış yılı” olması gerektiğini belirtti.

1052920cookie-checkLiderler 2008’den umutlu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.