Liderlerden bayram kutlaması

Gül, Türkiye’nin 70 milyonun kardeşçe yaşadığı, sevinçte, tasada ortak refleks gösteren güçlü bir ülke olduğunu belirterek, ”Güzel yarınların temellerini hep birlikte atacağız. Ayrılığı değil, birliği ve sevgiyi yaşatacağız” dedi.

Gül, bir Ramazan Bayramı’nı daha karşılamanın mutluluğunun yaşandığını ifade etti ve bayramın, ruhuna uygun biçimde huzur, barış ve kardeşlik içinde geçirilmesini diledi.

Dini bayramların yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve dostluk duygularının en yoğun şekilde yaşandığı müstesna günler olduğunu ifade eden Gül, bayramlarda dargınlıklar ve kırgınlıkların unutulduğunu, bireysel sevinçlerin ortak mutluluğa dönüştüğünü kaydetti. Gül, bayramların, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli bir fırsat olduğuna inandığını belirtti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN BAYRAM MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı mesajında, bu toprakların insanları olarak, kadim kardeşliği güçlendirerek yaşatacaklarını, hiç kimsenin birlik ve beraberliği bozmasına fırsat vermeyeceklerini belirterek, ”Herkes bilmelidir ki barış ve kardeşlik çınarının kök saldığı bu topraklar, fitne tohumlarına asla bir bereket oluşturmayacaktır” dedi.

Başbakan Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda,”milletçe Ramazan ayının barış, kardeşlik ve bereket iklimini tüm benliğimizle idrak edip yaşamanın huzuruyla mübarek bir bayram gününe daha kavuşmanın büyük mutluluğunun yaşandığını” ifade etti. Erdoğan, dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bu bayramda milletin birbirini sevgiyle ve sevinçle kucakladığını vurguladı.

Öncelikle bu toprakların insanları olarak, kadim kardeşliği güçlendirerek yaşatacaklarını, hiç kimsenin birlik ve beraberliği bozmasına fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Herkes bilmelidir ki barış ve kardeşlik çınarının kök saldığı bu topraklar, fitne tohumlarına asla bir bereket oluşturmayacaktır. Adaletten, hak ve hakkaniyetten ayrılmadan, kimsenin hukukunu çiğnemeden ve çiğnetmeden kardeşliğimize, barışımıza, gönül birliğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Bayramda şehirler arası seyahat için başta özel araçlarıyla trafiğe çıkanlar olmak üzere tüm araç sürücülerinin bütün trafik kurallarına, özellikle de hız sınırlarına mutlaka uymasını, uykusuz olarak ve bakımı yapılmamış araçla yola çıkılmamasını isteyen Başbakan Erdoğan, ”Her bayramda artış gösteren trafik kazalarının bu bayramda olmaması için hepimiz azami hassasiyet gösterelim ki bayram sevinci acıya dönüşmesin” temennisinde bulundu.

BAYKAL’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Ayrıca CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk milletinin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Baykal, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların dostluk, dayanışma, paylaşma, yardımlaşma, dürüstlük, kul hakkına el uzatmama, yetim hakkı yememe, birlik ve kardeşlik günleri olduğunu belirtti.

Günümüzde bu değerlerin siyasi ve bireysel çıkar hesaplarına alet edildiğini ifade eden Baykal, mesajında ”Bu nedenle kutsal değerlerimizin istismar edilmediği bayramlarda buluşmak dileğiyle milletimizin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle sevgilerimi, saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.

1218960cookie-checkLiderlerden bayram kutlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.