Light bir yazı…

Şimdi ne var bunda diyebilirsiniz, yeni trafik kanuna göre eskisi gibi trafik polisi gelmiyormuş, bu sefer normal asayişten sorumlu polis gelmiş. Oda sadece tutanak tutmuş ve çarpan aracın İstanbul plakalı olduğu için bir şey yapamayacaklarını belirtmiş. Araç çarpmış ve kaçmış ama polis yakalayamıyor. Plakası belli olduğu halde, çünkü plakası İzmir plakası değil! Suç duyursun da bulunun demiş, savcı karar verecek, sonra mahkemeye gidilecek, doğal olarak kaçan diyecek ki, ben çarpmadım, kaçmadım. Ee bu durumda ne olacak, şahitler bulunacak filan, ama bu seferde şoför diyecek ki, ben değildim, o anda kimin sürdüğünü bilmiyorum, haydaaaa birde onun tespiti sorunu, yani kaza yapan karlı, kaçmış ve kurtulmuş! Kap kaç kültürü karayolunda da var! Hep karadan gelip yayaların çantası çalınmaz ya, bu sefer araba arabaya çarpar ve kaçar, eğer yabancı plakalıysa şanslı, çünkü polisin elinde değil, yakalayabilmek için savsı karar verecek, savcının karar verebilmesi için resmi şikayet dilekçenin dolması ve işleme konması gerek, o da yapıldı diyelim, adam çoktan il sınırı dışında, … İş yapmak istemeyen yasalar çıkarılıyor ülkemizde ve uygulanması bekleniyor. Yasa koyucu acaba ülke koşularını hiç mi bilmiyor, da böyle garip uygulamaları başlatır?
Hadi başlattın, peki uygulamalarda bazı şeyler doğru gitmiyor, hadi bunu düzeltelim diye bir şey yapılmaz mı? Yok, bir bürokratın başına gelmesi beklenir, o bürokrat elbette sıradan olmayacak! Ama genelde o tiplerin dokunulmazlığı olduğu içinde başına gelmez!


Neler oluyor, suç oranları bu kadar arttı, hani 12 Eylül her türlü anarşizme karşı yapılmıştı, hani olaylar önlemek için gelinmişti, kaç yıl geçti de olaylar 12 Eylül düzeyini geçti, yoksa yeni bir ‘light’ darbe mi geliyor, sadece ortam mı hazırlanıyor? Çünkü, darbe yapmak isteyenler önce koşulları hazırlıyor, sonra dünya gidişatına bakılıyor ve uzak asyada yapılan bir ‘light’ darbe benzeri bizde neden olmasın, üstelik turistlerin en çok geldiği zamana rastlarsa, panzerler önünde fotoğraflar çekilerek iyi de para kazanılabilinir, bu sayede darbe için yapılan harcamalarında parası kazanıldığı için ekonomi istikrar korunmuş olunur!


Bizde panzer üzerine çıkacak bir siyaside olamayacağı içinde istenilen darbe çok ‘light’ olur! Ne yaparsınız günümüz Türkçesi içinde garip garip kelimeler kullanmak moda oldu! Ben de katılmış oldum!


Şimdi İzmir’de bizim arabaya bir İstanbul plakalı araç vurup kaçmış, şimdi ne yapacak bizimkiler? Bilenler var mı bu işlerin nasıl olduğu konusunda, eh bu sayfaları okuyup anlayanlarda vardır diye düşünüyorum. Çünkü günümüzde artık okuyup da anlamayanlar çoğaldı!


—————————
http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.sitemynet.com
http://www.blogcu.com/cemoezkan


 

694690cookie-checkLight bir yazı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.