Limuzin gazetecileri

Bugüne kadar Kıbrıs Türklerinin iradesi, talimatlarla yönetilmemek, siyasi tutarlılık gibi konularda bir araba dolusu yazı yazmış ve laf söylemiş olan bazı gazetecilerin, konu bir Cumhurbaşkanı adayını desteklemeye gelince bütün bu değerleri bodruma kapatıp amigoluk yapma noktasına gelmeleri karşısında hayretler içinde kalıyoruz.

Sağa sola saldırıp destekledikleri Cumhurbaşkanı adayı lehinde bir siyasi ortam yaratmak, kendisi gibi düşünmeyenleri susturmak, sindirmek ve oyun dışında tutmak istiyorlar. Destekledikleri aday lehinde tavır alan tutarsız siyasetçileri de göklere çıkarmak için bin bir çeşit oyun içindeler. Sağ bir siyasi parti olarak ortaya çıkıp İzzet İzcan ile aynı noktada buluştuğu için siyasi hayatını noktalayan tutarsız siyasetçi ÖRP Başkanı Turgay Avcı’yı öven yazılar bile kaleme alıyorlar. Vah vah vah !

Bazı Limuzin Gazetecileri, siyasetçilerden de siyasetçi oldular. Cumhurbaşkanı adaylarının tanıtım şölenlerinde sunuculuk yapıyor, destekledikleri adayların yanında olan siyasi partilere ve başkanlarına övgüler düzüyorlar. Tutarsızlıklarıyla tükenme noktasına gelen, talimatla parti yönettiğini itiraf eden, Kıbrıs Türklerinin iradesine güvenmediğini kabullenmiş olan bir siyasi parti liderinin kararlılığından söz eden yazı yazdıkları bile oluyor.

Amigoluk noktasında siyasete bulaşmış yanar-döner kimlikli gazetecileri, Limuzin Gazetecisi olarak isimlendiriyorum. İktidarlara ve Bakanlara yakın olup onun nimetlerinden yararlanmayı hak gören Limuzin gazetecileri, her gün köşelerinden millete ahkâm kesmeye devam ediyorlar. Kendisi gibi düşünmeyen herkesin eleştirildiği, önemsizleştirildiği, kendini beğenmiş bu gazetecilik tiplemesi, devletin paralarıyla lüks otellerde kalmak ve limuzinlerde gezme hakkını yeniden garantilemek amacıyla siyasette bir aday lehine yıkama yağlama işlerine girişmek konusunda da en ufak bir tereddüt göstermiyor.

Siyasetimizde tutarsızlığın, talimatla yönetilmenin, güvensizliğin, zeminsizliğin adresi olarak Koltuk Değnekliği siyasetini literatürümüze sokmuş olan bir siyasetçiye yağ çekmek için bir araba dolusu yazı yazmayı bile görev edinen Limuzin Gazetecileri, destekledikleri Cumhurbaşkanı adayı kazanırsa yeni yurt dışı gezilerinde lüks otellere yeni limuzinlerde keyif çatmanın hayalini kurmaya şimdiden başlamış olmalılar. Vah vah vah !

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öylesine ittifaklar görüyoruz ki, bu konuda ağzını açıp konuşmaya korkan Limuzin Gazetecileri, Talat – Turgay Avcı – İzzet İzcan’ı buluşturan stratejik nedeni ve tutarlılığını sorgulamaktan özenle kaçınıyorlar. Çünkü bu birliktelik, Koltuk Değnekliği siyaseti dışında bir nedenle açıklanabilir mi?

Limuzin gazetecileri; kaynağının nereden karşılandığını bilmediğimiz seyahatler yaparken, sık sık Avrupa ülkelerine gidiyor, barış gazeteciliği kursları veriyor, ülkemize uygulanan insanlık dışı ambargoları, amigoluğunu yaptığı AB sözcülerinin koyduğunu unutuyor, herkese tutarlılık dersleri verirken siyasette tutarsızlığın adresi olan Koltuk Değnekliği siyasetine kol kanat gerebiliyor. Ne diyelim, tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş!

Limuzin gazetecisi, açık konuşmaktan da çekiniyor. Birisini eleştirirken kelime aralarına saklanmaya çalışıyor. Çünkü, açık eleştiri yaparsa, bir çuval dolusu tutarsızlığının ve tutarsız siyasetçilere verdiği desteklerin yüzüne çarpılacağını çok iyi bilir.

Hayatımda hiç limuzine binmedim. Gazeteciliği de hiçbir ücret karşılığı olmaksızın amatörce ve gazeteci arkadaşların emekleriyle üretilen ürüne destek olmak amacıyla yaptım. Siyasetçilere yalakalık yapmadım. Aynı siyasetçiyi bazen eleştirdim, bazen destekledim. Doğru bildiğime karşılıksız destek verdim, yanlış gördüğümü sert biçimde eleştirdim. Ancak, siyasi ömürleri tükenen siyasetçilerin ve malum odakların tetikçilerinin söylediği gibi yazılarımda asla küfür kullanmadım. Demek istediğim şu : Benden Limuzin gazetecisi olmaz.

671470cookie-checkLimuzin gazetecileri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.