Liste poliste sosyete panikte

Tarkan’ın gözaltına alındığı uyuşturucu baskını, ‘polis takibinde miyim’ paniği yarattı.

Sosteyede kokain paniği. Tarkan’ın gözaltına alındığı operasyon sanat ve sosyete camiasında ‘polisin takibinde ben de var mıyım’ paniği yarattı. Uyuşturucu satıcılarıyla bağlantılı oldukları tespit edilen, sanat, sosyete ve medya camiasından önemli isimler, kimi mankenler 50 kişilik listede.

İstanbul Narkotik ekiplerinin 6 aylık operasyonu sonucu Tarkan Tevetoğlu ile birlikte Ayyıldız Mayo’nun veliahtı Murat E., TOBB eski Başkanı Fuat Miras’ın armatör oğulları Ömer Faruk M., Tarık M., DYP eski Milletvekili Rıfat Yüzbaşıoğlu’nun borsacı ve restoran sahibi oğlu Gökhan Y., Necdet A., sosyete muhabirleri Bekir S. ve Kubilay K. gözaltına alınmıştı.

İKİNCİ DALGA KAPIDA

Uyuşturucu satıcıları Selman G. ve Abdülmelik G.’nin müşteri listesi kabarık. Polisin torbacıların telefon dökümlerinden yola çıkarak 50’yi aşkın kişinin bulunduğu bir liste daha hazırladığı öğrenildi. Kimi ünlü simalar bu nedenle ‘listede ben de var mıyım’ paniğine kapıldı. Son operasyonda gözaltına alınan 10 kişinin adliyeye sevk edilmesinin ardından yeni operasyon için düğmeye basılacak. Kullanıcılar savcılığa çağırılırken bazı isimler de polis tarafından gözaltına alınacak.

KONSERLERE TAKİP

Yeni listede genellikle yurt dışında yaşayan bazı şarkıcıların, manken, televizyon programcısı gibi isimlerin olduğu iddia ediliyor. Narkotik polisinin listedeki şarkıcıların konserlerine gittiği, attıkları her adımı izledikleri öğrenildi.

Öte yandan Tarkan’ın da gözaltına alındığı planlı çalışmaların on gün önce tamamlandığı, sokak satıcıların yeni bir parti malı piyasaya süreceği bilgisinin gelmesi ile operasyonun on gün sonraya ertelendiği ortaya çıktı.

TEDAVİ OLACAĞIM

Tarkan, polisin ‘Esrarı kimden aldın?’ sorusuna, ‘Esrar benim değil. Şoförümün. Ben kokain kullanıyorum’ yanıtını verdi. Kokain kullandığını itiraf eden Tarkan’a uyuşturucunun zararları ile ilgili bilgi verildi. Tedavi olursa uyuşturucuyu bırakabileceği anlatıldı. Polislerle samimi bir sohbete dalan Tarkan, ‘Uyuşturucu kullandığım için pişmanım tedavi olup uyuşturucudan kurtulmak istiyorum’ dedi.

Tarkan’ın kendisiyle sohbet eden polislere ‘Bu iş bittikten sonra ilk işim ABD’ye gitmek olacak’ dediği öğrenildi.

LAKABI PATRON

Tarkan Narkotik Şube’ye getirildiği dakikalarda bir sürprizle karşılamış. Bazı polislerin, bilgisayarda yüksek sesle Tarkan şarkıları dinlediği, kendi şarkılarını duyan sanatçının tebessümle karşlık verdiği öğrenildi. Öte yandan sokak satıcılarının Tarkan’dan ‘patron’ diye bahsettiği, uyuşturucu istediğinde ‘patron mal istedi’ diye şifreli konuştukları belirlendi. Tarkan’ın gözaltındaki iki gecede bir polisin bilgisayarında oyun oynayarak vakit geçirdiği öğrenildi. Tarkan hakkındaki suçlama ise diğer 9 kişinin ifadelerinin ardından netleşecek.

ARKADAŞ ORTAMINDA ALIŞMIŞ

Tarkan uyuşturucuya arkadaş ortamında alıştığını, birkaç kez bırakmaya çalıştığını, başaramadığını ve pişman olduğunu söyledi.

Devrim TOSUNOĞLU/Akşam

1235530cookie-checkListe poliste sosyete panikte

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.