Livaneli ve Kardeş Türküler, Cumhuriyet için söyledi 

Zülfü Livaneli ve Kardeş Türküler,  9 yazar ve yöneticisi “PKK ve FETÖ terör örgütlerine müzahir oldukları” iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet gazetesine destek konseri verdi.

Livaneli ve Kardeş Türküler Cumhuriyet çalışanlarıyla birlikte 45 dakika şarkı söyledi.

Livaneli, “Bu bir konser değil, dostlar buluşması. Atatürk’ün adını verdiği, Atatürk’ün çizgisinden ayrılmayan Cumhuriyetteyiz” dedi.

Livaneli, “Şu anda sahnede olan Cumhuriyetçiler, aynı  şarkıdaki gibi ne bir haram yediler, ne cana kıydılar, aslanlar gibi gazetecilik yaptılar” diye konuştu.

 

Cumhuriyet’in önündeki nöbeti bugün Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ile HDP’liler de ziyaret etti. HDP’liler alanda alkışlarla karşılanırken “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı.

 

Cumhuriyet’e yönelik operasyonda Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, Bülent Utku, Önder Çelik, ve Hakan Kara tutuklanmış; Aydın  Engin, Hikmet Çetinkaya, Günseli Özaltay ve Bülent Yener adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

2026010cookie-checkLivaneli ve Kardeş Türküler, Cumhuriyet için söyledi 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.