İlk Cumhurbaşkanı adayı

Mayıs 2007’de yapılacak 11. cumhurbaşkanlığı seçiminin gerilimi ise neredeyse bir yıl öncesinden başlamış durumda. Gerilim süreç ilerledikçe de artıyor. Umarız büyük bir krize neden olmadan, yeni cumhurbaşkanı seçilir ve ülkemizde istikrar bozulmaz…


Başbakan Tayip Erdoğan’ın aday olup olmayacağı henüz netleşmiş değil. Hiç kuşkusuz Çankaya için en güçlü aday Erdoğan. Adayım dediği anda seçilmemesi için hiçbir engel yok. AKP’nin TBMM’de mevcut çoğunluğu Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasında yeterli…


Ancak… Başbakan acaba adaylığını koyacak mı?
Kimilerine göre, Tayip Erdoğan bu konuda henüz bir karara varmış değil…
Kimilerine göre ise de, mevcut ortam ve konjonktürde, şahsına yönelik ciddi eleştirilerin gittikçe artmakta olduğu bir dönemde, cumhurbaşkanlığına aday olmayı strateji gereği uygun bulmayacak ve aday olmayacak…


Bizim görüşümüz de bu yönde. Çok istediği halde aday olmayacak…


Tabi Sayın Başbakan’ın Köşk için çok güçlü aday olması, ülke sathında bugünden başka adayların ortaya çıkmasında bir engel oluşturmuyor…


Emekli Albay Fethi Korkmaz.
Haziran 2006’dan itibaren Cumhurbaşkanlığı yarışında ben de varım diyen ve bu yönde uğraş veren bir vatandaşımız. Kendisi Karadenizli. Trabzon da doğmuş, 52 yaşında. Albaylıktan Nisan 2005’te emekli olmuş.


Emekli olduktan sonra eşi ile birlikte oturup – ben ne yaparım diye düşünüp taşınmış –  ve eşi kendisine “Daha gençsin, herhalde kendine bir iş bulursun” demiş. Bu öneri Korkmaz’da bir çağrışım yapmış. Bakın konuyla ilgili Sayın Korkmaz’ın açıklaması nasıl:


“Türkiye meselelerine her zaman vakıftım. Eşime; ‘Bir iş buldum dedim. 2007’de Cumhurbaşkanlığı’na talibim dedim.’ İnanın, üç gün karşılıklı güldük. Sonra lojmanda çevremizdeki askerlere, ailelerine konuyu açtım. Yaklaşık beş bin kişiyle konuştum, hepsi ‘En iyi şekilde yaparsın. Yapanların senden üstün tarafı yok, hatta senin üstün yönlerin var” dedi. Yüz kişi çıkıp neyine güveniyorsun deseydi, bu yola çıkmazdım. Ama bir kişi bile söylemedi!
…….
Düşündüm; ticaret yapamam, sermayem yok. Milletvekilliğinde insanlar vaat bekliyor, bu da yapım ve asker kimliğim gereği zor. Çünkü yapamayacağım şey için söz veremem, söz verdiğimi de yaparım. Cumhurbaşkanı olunca kimseye söz vermek zorunda değilim… Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü hariç diğer Cumhurbaşkanlarından eksiğim olduğunu sanmıyorum hatta fazlam var…” Aktüel Dergisi (17 Ocak 2007)



Sayın Fethi Korkmaz, 1 Şubat Perşembe akşamı “Kocaeli TV” de canlı olarak ekrana gelen “Gündem” programımızın konuğu oldu. www.fethikorkmaz.com sitesinde yer alan açıklamalarından; görüş, düşünce, yapacakları ve stratejisi konusunda bilgi sahibi olduğumuz Sayın Korkmaz’ı iki saatlik program süresi içerisinde daha yakından tanıma fırsatını bulduk.


38 ilde ki 29 radyo 120 gazete ve 55 televizyondan sonra “Kocaeli TV” de konuğumuz olan Emekli Alb Fethi Korkmaz, gördük ki, eğer yapmış olduğu televizyon programları ve gazete haberlerinden sonra, halk kendisini destekler  ve bu destek sayesinde, ulusal medyada geniş yer bulacak bir ortam yaratabilirse,  hedefine ulaşmada önemli avantaj sağlayabileceğini düşünüyor. 


10 bin YTL (10 milyar) lik bütçe ile yola çıkmış olduğunu söyleyen Fethi Korkmaz, bütçesinin bittiğini ancak eşinin katkısı ile oluşturacağı birkaç bin YTL’lik ek bütçeyle, seçim maratonunu tamamlayacağını ifade etti.


Cumhurbaşkanlığı için ilk olarak adaylığını açıklayan ve 41 milletvekilinden de destek sözü aldığını dile getiren Fethi Korkmaz’ın “serüveni” nasıl biter bilemeyiz ama bildiğimiz kesin bir şey var ki AKP milletvekilleri genel başkanlarından, parti üst yönetiminden Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda nasıl bir talimat alacaklarsa, onu harfiyen uygulayacaklardır.


Bu talimat da, çok açık ve net olarak ortadadır ki,  Emekli Albay Sayın Fethi Korkmaz için olmayacaktır. Bunu milyonlarca insanımız gibi pek tabi Sayın Korkmaz’da bilmekte. Ancak, Çankaya tepesine tırmanmak çok zor, hatta olanaksız olsa da, göstermiş olduğu medeni cesaret ve bu yolda kampanya sayılabilecek ölçekte ki mücadelesinin, kendisinin bir partiden üst sıralarda milletvekili olmasında, yarar sağlamayacağını iddia etmek de gerçekçi olmaz.


3 Şubat Cumartesi günü “Kocaeli TV” de canlı olarak ekrana gelecek olan “Serbest Kürsü” programımızın konuğu Ekonomiden sorumlu Devlet Eski Bakanı Sayın Masum Türker, 10 Şubat Cumartesi günü ise İçişleri Eski Bakanı Yurt Partisi Genel Başkanı Sayın Sadettin Tantan olacak.


İkişer saat sürecek canlı yayın programlarımızda, kendileriyle yapacağımız söyleşide, ülkemizde son günlerin sıcak gündem konuları ile ekonomi ve dış politikayı tartışacağız. Umuyoruz, söyleşilerde ki yorum ve değerlendirmeleri önümüzde ki günlerde sizlerle bu köşede paylaşacağız…



[email protected]

697080cookie-checkİlk Cumhurbaşkanı adayı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.