İlk defa bir Türk’e akademik profesörlük

22 yıldır Türk ve Macar işbirliği, uluslararası ilişkilere özellikle de dost ve kardeş millet Macarlarla, Türkiye’de ve Macaristan’da birçok projeye birlikte başarıyla imza atan Osman Şahbaz’a akademik profesörlük verildi.

Düzenlenen törende konuşan Osman Şahbaz ”Tomori Pál Főiskola Üniversitesi tarafından şahsıma takdim edilen bu onurlu ödüle layık görülmenin mutluluk ve heyecanı içinde olduğunu belirtmeliyim. İnsanlığın ortak değerleri olan bilim, sanat, spor,müzik, sevgi ve hoşgörünün sınırları yoktur. Bu değerleri sınırlandırmaya kalkmak evrenin kanununa aykırıdır. Son 25 yıldır evrensel değerlerin milletlerarası etkileşimi konusunda uğraş veriyorum. Devletlerin farklılıkları, uluslararası ilişkilerin zenginliğidir. Milletlerarası ilişkileri, diplomatik ilişkilerin ötesinde, ana temelini halklar arası ilişkilerin ve ekonomik işbirliklerinin oluşturduğuna inanmaktayım.” ifadelerini kullandı.

Macaristan ve Türkiye’de her daim değerli dostlarının desteğini yanında hissettiğine değinen Şahbaz, ”Türk ve Macar Devletinin ve Büyükelçilerinin, TÜMİŞAD üyelerinin ve özellikle de fedakar ailemin, kardeşlerimin çok özel yerleri var. Hep birlikte bugüne adım adım sabırla çalışarak ulaştık. Bu onur şimdiye kadar ki çalışmalarımıza bir teşekkür mahiyetindedir. Marifet iltifata tabidir. Bugün Tomori Pál Főiskola Üniversitei Rektörü ve Senatosunca şahsıma takdim edilen ”Uluslar Arası Akademik Profesörlük” ünvanı üzerimdeki sorumlulukları daha da artırmıştır. Akademik Profesörlük diplomasını ömür boyu saklayacağım. Çocuklarıma bırakacağım önemli bir miras olacaktır.” dedi.

Üniversitelerin, bilim, kültür, sanat, fikir ve düşünsel alanda başarı sağlamış, ülke kalkınmasına, önemli katkıda bulunmuş kişilere Akademik Profesörlük verdiğini ve bu onur ve takdir anlamı taşıyan Akademik Profesörlük ünvanı onayını veren Tomori Pál Főiskola Üniversite rektörüne, senatosuna içtenlikle teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Rektör Dr.Meszlényi Rózsa, Konsolos Osman Şahbaz’ın konuşmasının ardından Akademik Profesörlük beratını takdim etti.

Törene Üniversite Rektörü Dr.Meszlényi Rózsa, Macaristan Ulusal Meclisi Milletvekili Szabolcs Attila, Kalocsa Belediye Başkanı Dr.Bálint József, TC. Budapeşte Büyükelçiliği 1. Katibi Metin Güler, Budapeşte 22. Bölge Emniyet Müdürü Dr. Bató András, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç.Dr. Falus Orsolya, Üniversite hocaları, öğrenciler, sanatçılar, Türk ve Macar işadamları katıldı.

Tören sonrasında misafirlere açık büfe kokteyl ve ikramlarda bulunuldu.

771230cookie-checkİlk defa bir Türk’e akademik profesörlük

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.