İlk kez bir kedide kuş gribi

Friedrich-Loeffler Enstitüsü’nün Başkanı Thomas Mettenleiter, Rügen adasında geçtiğimiz hafta bulunan ve inceleme altına alınan ölü bir kedide, insanlar için de tehlikeli olan H5N1 virüsünün tespit edildiğini açıkladı. Kedinin hafta sonunda çok sayıda ölü kuşun görüldüğü bir bölgede bulunduğu ve muhtemelen kuş gribinden ölen kuşlardan yemiş olabileceği belirtildi. Alman uzmanlar bir süre önce kuş gribi virüsünün bulunduğu bölgelerde evcil hayvanların dışarıya çıkarılmaması uyarısında bulunmuştu. Virüsün insanlara da bulaşmasından korkuluyor.

‘MEMELİYE BULAŞABİLİR’

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de, bir kediye kuş gribi bulaşmasının, birçok başka memeli hayvana da virüs bulaşabileceğini teyit ettiğini bildirdi. DSÖ yetkililerinden Maria Cheng, kedide kuş gribi virüsü bulunmasını, “Avrupa’da ilk kez memeli bir hayvanda kuş gribi virüsüne rastlanması’’ olarak değerlendirdi.

Maria Cheng, “Hayvanlara H5N1 bulaşabileceğini biliyoruz, insanlara ne gibi bir etkisi olabileceğini bilmiyoruz. Hayvanların hastalığın taşınmasında bir rolleri olup olmayacağını ve kedilerin ne kadar virüsü salgılayabileceğini bilmiyoruz’’ diye konuştu.

1124230cookie-checkİlk kez bir kedide kuş gribi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.