İlk kez insandan insana kuş gribi…

Öldürücü virüs önce tavuktan bir kadına, daha sonra da kadından ailenin 7 ferdine bulaştı, ancak aile reisi olan baba, virüsü ilk kaynaktan değil, oğlundan aldı; yani virüs iki kez değişim gösterdi.


WHO sözcüsü Peter Cordingley’e göre, Kuzey Sumatra’daki bir ailenin 7 üyesinin kuş gribinden ölmesinin ardından yapılan araştırmada “virüsün insandan insana geçmiş olduğu” tespit edildi. Bilim adamlarının araştırmalarının sürdüğünü belirten Cordingley, şu sıralar salgın tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.


WHO’nun Küresel Grip Programı Başkanı Keiji Fukuda da virüsün başka kişilere geçecek kadar mutasyona uğramadığını duyurdu. Fukuda, “Bütün grip virüsleri, sürekli değişime uğrar. Dolayısıyla virüsün bir tür değişim geçirmiş olması, kendi başına bir şey ifade etmiyor. Önemli olan, bunun virüsü ’daha bulaşıcı’ yapacak şekilde, yapısal bir değişiklik olup olmadığı. Şimdilik böyle bir değişim yok” dedi.


VİRÜS DE ÖLDÜ


WHO’dan Dick Thompson, bu vakanın herhangi bir salgını başlatmayacağından emin olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:


“Virüs, bir noktaya gelip durmuş. Yani bir kişiden diğerine, oradan üçüncü bir kişiye geçmiş, ama onlarla birlikte ölmüş. Bu vakada ailenin temas halinde olduğu 54 kişiyi belirleyip onları üç hafta süreyle karantinaya aldık. Üç hafta, virüsün azami kuluçka döneminin iki katı. Hiçbiri hastalığın belirtilerini göstermedi. Yani virüsün bu kolu, tamamen yok oldu.”


 

722300cookie-checkİlk kez insandan insana kuş gribi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.