İlk kez Irak’ta savaşı yitirmekten sözettiler

Myers, Irak’ta tehlikenin büyük olduğunu ve ABD’nin zamansız Irak’tan çekilmemesi gerektiğini söyledi.

ANAYASADA UZLAŞMA YAKIN
Irak anayasa komitesinin Şii başkanı Şeyh Humam Hammudi, yeni anayasa taslağının bugün ya da yarın parlamentoya sunulacağını bildirdi.

Hammudi, federalizm gibi konulardaki görüş farklılıklarında anlaşmaya varıldığını belirterek, ”Bu, Sünnilere garantiler verecek” dedi.

Sünni parlamento başkanı Hacim El-Hassani ise Iraklı liderlerin taslak üzerinde ”prensipte anlaştığını” kaydetti. El-Hassani, Şii çoğunluktaki müzakerecilerin var olan taslakta Sünnilerin taleplerinin karşılanması için değişiklikler yapılmasını önerdiklerini, Sünni liderlerin henüz kesin bir yanıt vermediğini, ancak değişikliklerin, Sünnileri rahatsız eden konulara ilişkin olduğunu söyledi.
 
1000 TUTUKLUYU SERBEST
Öte yandan ABD ordusu, Irak’taki Ebu Garib cezaevinde bulunan 1000 civarında tutuklunun serbest bırakıldığını açıkladı.

Ordudan yapılan açıklamada, Irak hükümetinin talebi üzerine, başkent Bağdat’taki Ebu Garib cezaevinden yaklaşık 1000 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Salıverilen kişilerin kimlikleri hakkında bilgi verilmeyen açıklamada, bu kişilerin cinayet, bombalama, adam kaçırma gibi ağır suçlardan tutuklanmadığı ifade edildi. 

ABD ordusu sözcüsü Yarbay Steven Boylan, serbest bırakılan tutuklu sayısının çok fazla olduğunu kabul ettiğini, ancak bu kararın neden alındığı konusunda bilgi veremeyeceğini kaydetti.

1113280cookie-checkİlk kez Irak’ta savaşı yitirmekten sözettiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.