İlk şüpheli sokaktaki fırıncı

Ali İsmail Korkmaz’ın 2 – 3 Haziran’da sokakta coplu, sopalı ve gaz maskeli grup tarafından dövülerek öldürülmesine ilişkin soruşturmada, ilk şüpheli sokaktaki ekmek fırınının sahibi oldu.

Eskişehir’de, 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine dair, ‘polis olduğu sanılan’ kişilerle ilgili belirsizlik sürerken ve hiçbir şüpheli polis belirlenmezken, ifadesi alınan ilk şüpheli bir fırıncı oldu. Sopalı dayağın meydana geldiği Sanayi Sokak’taki ekmek fırının sahibi İ.K.’nın ifadesi alındı. İ K., o saate fırında olmadığını, evinde olduğunu, olayları görmediğini söyledi.

Radikal gazetesinin ulaştığı İ.K., “O gece saat 12’de çektim gittim. Çünkü biz o saate kadar ne iş yapabiliriz. Ben o saatte orada değilim. Hiçbir olay görmedim. Olaylar ben gittikten sonra olmuş” dedi. İ.K., fırındaki güvenlik kameralarının harddiskinin neden bozuk çıktığının sorulması üzerine, “Fırını yeni devraldığım için kamerada kayıt yok” diye konuştu. Bu arada, İ.K’nin anlatımlarındaki kimi çelişkiler nedeniyle ek ifadesinin alındığı anlaşıldı. Öte yandan, görüntülerde sopayla göstericilere vurduğu görülen sivil kişinin ‘Volkan’ isimli bir kişi olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Sicil numaraları yazılmadı

Bu arada soruşturmayı yürüten savcılığın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nden olayların yaşandığı Sanayi Sokak’ta görevli polislerin listesini istediği ortaya çıktı. Buna karşılık emniyet, ortaya çıkan görüntülerde yer almadıkları halde, içlerinde kadınlarında da bulunduğu 500 kadar polisin resmini gönderdi.

Yüzleri belli olmayacak şekilde çekilmiş resimlerin altında, isimlerin, sicil numaralarının ve nerede görev yaptıklarının yazmadığı da görüldü. Öte yandan savcılık, eldeki bütün harddisk ve görüntüleri incelemesi için Jandarma Kriminal’e gönderdi. (İSMAİL SAYMAZ / Radikal)

1389240cookie-checkİlk şüpheli sokaktaki fırıncı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.