İlk sahur bu gece

İlk iftar bu akşam yapılacak. İlk oruç Ankara’da 18.53’te, İstanbul’da 19.09’da, İzmir’de 19.16’da açılacak.   


Diyanet İşleri Başkanlığınca, Ramazan dolayısıyla çeşitli hazırlıklar yapıldı. Buna göre, Ramazan ayında Sabah ve akşam ezanları, Diyanet Takvimi’nde gösterilen imsak ve iftar vakitlerinde, her camide aynı anda okunacak. Ezanlar okunurken, camilerdeki ses cihazları gereğinden fazla açılmayacak, mikrofon ve hoparlörler kulağa hoş gelecek şekilde ayarlanacak.   


İmamlar, teravih namazını kıldırırken ”süratten” kaçınacaklar ve teravih namazını, namaz sureleri ile kıldırmaya özen gösterecekler.  


Bu arada, Ramazan ayı boyunca görevlisi bulunmayan ya da kadro tahsis edilmemiş camilerde, din hizmetleri, emekli Diyanet personeli ile imam-hatip yeterlilik belgesi almış olanlara öncelik tanınacak şekilde ehil kişilerce yürütülecek, imkanlar ölçüsünde camiler görevlisiz bırakılmayacak.
Ramazan’da orucu, en erken Iğdırlılar, en geç de Çanakkaleliler açacak. Bazı illerin iftar saatleri şöyle: 


İlk oruç, Ankara’da 18.53’te, İstanbul’da 19.09’da, İzmir’de 19.16’da, Çanakkale’de 19.19’da, Iğdır’da da 18.08’de açılacak.    


İlk gün İstanbul’da 14 saat, İzmir’de 13 saat 46 dakika, Ankara, Iğdır ve Çanakkale’de 13 saat 48 dakika oruç tutulacak. Son gün ise Ankara ve Iğdır’da 12 saat 35 dakika, İstanbul ve Çanakkale’de 12 saat 34 dakika, İzmir’de ise 12 saat 37 dakika oruç tutulacak.


Kadir Gecesi, 19 Ekim Perşembe gecesi kutlanacak. 22 Ekim Pazar günü son oruç tutulacak ve 23 Ekimde Ramazan Bayramı başlayacak.

1033810cookie-checkİlk sahur bu gece

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.