Ülkemizi kimler, nasıl yönetiyor?

Ramazan ayı içinde kaleme almayı düşündüğüm, fakat bir okuyucumuzu ricası üzerine Ramazan sonrasına bıraktığım önemli bir yazı dizisi hakkında okurlardan gelen çok sayıda (belki de yüzü bulmuştur) mesaj karşısında bu yazıyı kaleme almak durumunda kaldım. Bu açıklamanın okuyucumuza karşı sorumluluğun bir gereği olduğunu düşünüyorum.

“Rumlarla Dans” yazısı ile başlayıp Rus, Amerikan, İngiliz, İsrail, Çin, Alman ve diğer ülkeler adına çalışan yerli işbirlikçiler ve dış istihbarat mensuplarının ülkemizdeki uzantılarını yakalamaya, kimin kimler için çalıştığını ortaya çıkarmaya dönük bu çalışmanın tarihi önemde olduğunun farkındayım. Bu konuda titiz bir araştırma yapmak, haksız yere kimseyi zan altında bırakmamak, gerçek işbirlikçilerin maskelerini her ne pahasına olursa olsun düşürmek için girişilecek her çabanın çok anlamlı ve gerekli olduğunu çok iyi biliyorum. Bu konuda devletin gizli sırlarını açığa çıkarmak, gizli bilgilerle ülkenin güvenliğine zarar vermek ya da başka konularda bir kaygı duyduğum söylenemez. Çalışmam sonucu, devletin güvenliği açısından önemli olacak bazı bilgileri vererek ulusal güvenik açısından bir zaaf yaratacağımı asla düşünmüyorum. Böyle bir durum söz konusu bile değildir. Bunun nedeni, yayınlayacağım bilgilerin ve kullanacağım yöntemin çok basit ve okuma yazma bilen herkesin ulaşabileceği düzeyde olmasıdır. Zaten herkesin bilebileceği ve ulaşabileceği bilgileri açıklamakta bir sakınca olmadığını düşünüyorum.

Bir devlet çalışanı olmadığım ve kutsal saydığım değerler dışında hiçbir devlet ya da güce karşı bir sorumluluk ve görev ilişkim bulunmadığı için ülkemizdeki yerli etki ajanları ve işbirlikçileri açıklayacağım bir çalışmayı yazıya dökmek konusunda en ufak bir çekincem olmadı ve olmayacak. Ancak, bazı gelişmeler nedeniyle yazı dizisinin yayınlanması gecikmiş, bu gecikme boyunca yeni edinilen bilgiler ve çeşitli kaynaklardan gelen destekler sonucunda yazı dizisinin boyutu çok artarak bir kitap projesine dönüşmüştür. Kitapların tarihe iz bırakmak açısından önemli olduğunu düşündüğüm için 2010 yılı kitap projemi bu konuya ayırdım ve kitabı yazmaya da çoktan başladım.

Okuyucularımızın kitap projesinin mali açıdan tercih edildiği gibi bir kuşkuya da kapılmasını istemem. Hazırlayıp geçen yıl yayınladığım iki kitaptan da tek bir kuruş telif ücreti almadım ve kitabın bedelini düşük tutulması karşılığında almamaya da devam edeceğim.

Ülkemizi kimlerin hangi bağlantılar ve oyunlar ile yönettiğine ilişkin yazacağım kitapta ; KKTC Cumhurbaşkanlığı, KKTC Başbakanlık, KKTC Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki Hükümet makamları, milletvekillikleri, siyasi partiler, KKTC’deki ve Türkiye’deki temel kurumlardaki etki ajanları hakkında sayısız örnekler vereceğim. Kimlerin hangi eğitimden geçerek ve kimlerin referansıyla nerelerde görevlendirildiği, ülke içindeki dış güçlerin etki ajanlarının çatışmaları, süper güçler ve devletler arası soğuk savaşın ülkemize yansıtılması, ülkemizi yönetenlerin geçmiş bağlantıları konsunda önemli bilgiler verme amacındayım. Bu konudaki bilgilere ulaşma yöntemimi de kitabımda açıklayacağım.

Değerli okuyucularımıza, geciken yazı dizimiz konusunda bu açıklamayı yapmayı görev olarak görüyorum.

672280cookie-checkÜlkemizi kimler, nasıl yönetiyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.