Ülkemizi Kimlere satıyoruz!

İngilizler yüzünden Almanları kaçırdık, Ruslar geldiği zaman herkes kaçar herhalde…


Ülkemizi satacağımıza, bir tek İNCİR in 1 € olduğu Avrupa ya İncir satsak daha iyi değil mi? Adam sende İncir çekirdeğini doldurmayan işlerle uğraşacağımıza, bir daire veya bir Villa satarız olur biter. Köşeyi erken dönmek konu olunca üzerimize yoktur bizim. Fıkralarımızda anlatırız, Eşeğini boyayıp Babasına satan Kayserliyi, her neyse. Vatanımızdan yer sattığımız İngilizlere gelince, bundan 500 sene evvel çok iptidai bir şekilde yaşadıkları bilmem malumunuz mudur? Sizlere konuyu biraz anlatmaya çalışacağım.


İngilizler ülkelerindeki evlerinin damları sazlık ve kamış benzeri nesnelerle örttüklerinden dolayı, Kedi ve Köpekler damlar sıcak olduğu için damlarda yaşarlarmış. Yağmur yağdığı zaman Kedi ve Köpekler yaşadıkları yerin içine düşünce şu deyimi birbirlerine söylemişler. IT’S RAINING CATS & DOGS (Gökten Kedi Köpek yağıyor) Buyurun buradan yakın.


Bu tam bir felaket… Yıkanmak diye bir kavram olmadığı için, arada bir yıkandıklarında Nasıl mı? Bir leğen veya benzerinde ilk önce evin erkekleri sonra evin erkek çocukları, sonra kadınlar, sonra kız çocukları, en sonunda aynı suda evin bebekleri yıkanırmış. Düşünün o suyun ne kadar kirlendiğini.”Bu durum bizde olsaydı tam tersi olurdu herhalde” Ama ona da bir deyim bulmuş İngilizler.


DON’T THROW THE BABY OUT WITH THE BATH WATER.(Bebeği banyo suyuyla sokağa atma sakın) Buyurun buradan bir tane daha yakın. Satma ile alakalı bir fıkra ile bu yazımı bitirmek istiyorum sevgili okurlar.


Güzel Türkiye’mizin bir köyünde her lafın arkasına bir anasını satayım lafı eklerlermiş. Günün birinde bu anasını sattığım köyüne bir imam tayin olmuş. Köylüler çok memnun olmuşlar. “İmam efendi hoş geldin anasını satayım, imam efendi bir çay içer misin anasını satayım” diye karşılamışlar. İmam şaşırmış, bu ne biçim köy diye. Biraz sabretmiş, bakmış olacak gibi değil, Allah Allah diyerek köyü terk etmiş fakat fazla da uzağa gitmemiş. Günün birinde bu anasını sattığım köyünde biri ölmüş. Cenazeyi kaldıracaklar, köyde imam yok. Cemaat toplanmış “köyümüze gelen imam fazla uzakta değil, gidelim kendisine rica edelim şu cenazeyi kaldıralım anasını satayım, başka biri olur mu adamım anasını satayım, başka biri niye olmasın anasını satayım” diyerek imamın yanına gitmişler. İmam efendiye “bir cenazemiz var gelin şunu defnedelim anasını satayım” demiş biri. Diğer köylü de “sevaptır imam efendi anasını satayım” deyince, İmam da dayanamamış kalkmış gelmiş köye. Merhumu toprağa verdikten sonra imam cemaate sormuş: “ Merhumu nasıl bilirdiniz?” Bütün cemaat hep birlikte “İYİ BİLİRDİK ANASINI SATAYIM” demiş. İMAM EFENDİ DE “GÖMÜN ANASINI SATAYIM” DEMİŞ. Merhumu gömmüşler.


NOT: Satın anasını sattığım köyünü, bir gün cenazeyi kaldıracak bir imam bulunur herhalde. Olmazsa gömün anasını satayım deriz olur biter. BENDE SATIYORUM EVİMİ, alan yok satanı seveyim. Okuyana sevgilerimi ve saygılarımı göndereyim. Kalın sağlıcakla.

699060cookie-checkÜlkemizi Kimlere satıyoruz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.