‘Ülkemle ilgili olarak yurtdışında konuşmam’

İngiltere Genelkurmay Başkanı Jock Stirrup’ın resmi davetlisi olarak Londra’da bulunan Orgeneral Büyükanıt, sabah İngiltere Dışişleri Bakanı David Milliband ile yaptığı görüşmenin ardından kaldığı otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.


İnglitere’de yaptığı görüşmelerde güvenlik, terörizm, Irak, Afganistan, Orta Doğu ve Kosova konularını, güvenlikle ilgili bütün detayları açık bir dille görüştüklerini belirten Orgeneral Büyükanıt, “Bu görüşmeleri yapmaya da devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.


Türkiye’nin tezlerini muhataplarına anlattıklarını belirten Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, terörle mücadele konusunda da “Biz askeriz, terörizmin silahlı mücadele boyutuyla uğraşıyoruz. Diğer boyutlarıyla uğraşmak, diğer devlet kurumlarının görevleri. Onlar da kendi görevlerini yapıyorlar” dedi.


Orgeneral Büyükanıt, amaçlarının genelde dünyanın bu olaya bakış açısını görmek ve Türkiye olarak ona göre bir yol çizmek olduğunu da kaydederken, YÖK Başkanı’nın askerliğin kısaltılmasıyla ilgili kendisinden randevu talep ettiği haberlerinin hatırlatılması üzerine, bu talebin kendisine henüz iletilmediğini, kendisinin de bunu gazetelerden okuduğunu ifade etti.


Orgeneral Büyükanıt, YÖK Başkanı’nın askerliğin kısaltılmasıyla ilgili olarak bir proje üzerinde çalıştığının hatırlatılmasına karşılık, YÖK’ün de bir devlet kurumu olduğunu ve bu tür çalışmalar yapmasının doğal olduğunu söyledi.


Bir gazetecinin, “İngiltere’nin terör örgütü PKK’nın en örgütlü olduğu yerlerden biri durumunda bulunduğunu” söylemesi üzerine Büyükanıt, bunun üzerine de, bu konuları muhataplarıyla genel olarak ele aldıklarını, bunların uluslararası ilişkilerde hassas konular olduğunu ifade etti. Orgeneral Büyükanıt, terör örgütü PKK’yı kastederek, “Herhalde ben gelmeden önce, pazar günü gösteri düzenlemişler. Olabilir. Gösteri düzenlesinler. Bunlar bizim mücadele azmimizi kuvvetlendirir” dedi.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, bugün ayrıca İngiltere Savunma Bakanı Dse Browne ile görüşecek.

1054190cookie-check‘Ülkemle ilgili olarak yurtdışında konuşmam’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.