“Ülkenin geleceği Rusya’ya teslim edilemez!”

AKP hükümetinin halkın tepkisini görmezden gelerek nükleer lobilerin siyasi baskılarına boyun eğdiğinin öne sürüldüğü açıklamada, “hukuksuz, ihalesiz ve örtülü ilişkilere dayanan sözleşmenin Mecliste onaylanmasıyla, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği ipotek altına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Sözleşmeyle dünyada hiçbir yerde denenmemiş sabıkalı Çernobil teknolojisinin ülkemizde kurulmasına izin verilerek ülkenin nükller çöplük olmasının onaylandığının belirtildiği açıklamada, bölgenin geçim kaynağı olan turizm ve tarıma da büyük darbe vurulduğu dile getirildi.

‘ÇERNOBİL FACİASINA İZİN VERİLDİ!’

Rusyaya dünyada eşi görülmemiş imtiyazların tanınmasına izin verilerek, Mersin ve Sinop halkının haklı çığlıklarının görmezden gelindiğinin altı çizilen açıklamada, “Rusyanın Ülkemizde nükleer silah üretmesine izin vermiştir. Hareketli ecemiş fay hattı üzerinde nükleer santral kurulumuna izin vererek yeni bir Çernobil faciasının oluşmasına izin vermiştir. Enerjinin etkin ve verimli olarak kullanılmasının önünü kesmiştir. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını engellemiştir. Enerjide yüzde 70 oranında Rusyaya bağımlı olmamızı onaylamıştır” denildi.

‘MİLLETVEKİLLERİNDEN HESAP SORACAĞIZ’

Nükleer santrallerin yatırım, üretim, işletim ve söküm maliyetlerinin çok pahalı, buna karşın kaza riskinin çok yüksek olduğunun vurgulandığı açıklamada, “artık dünyanın vazgeçmeye başladığını bilen ve ülkeminükleer maceraya sürüklemek isteyenlerden,bilimsel olmayan tamamen siyasal tercihlerden yana oy kullanan Milletvekillerden tarih ve bizler hesap soracağız” görüşüne yer verildi.

CUMHURBAŞKANI GÜL’E, ‘İMZALAMA’ ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Gül’e meclisten geçen sözleşmeyi onaylamaması yönünde çağrıda bulunulan açıklamada, 25 Temmuz’da Anamur İskele Meydanı’nda yapılacak olan “Muzuna, Çileğine, Domatesine Sahip Çık. Nükleer Santrallere Hayır De !” etkinliğine de çağrı yapıldı. Öte yandan Mersin Nükleer Karşıtı Platform’una destek veren 21 sivil toplum örgütü Anamur’da nükleer anlaşmaya karşı bir basın toplantısı düzenleyerek tepkilerini dile getirdiler.

1506670cookie-check“Ülkenin geleceği Rusya’ya teslim edilemez!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.