Ülkeyi terkedenlere günde £11 milyon

İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu verilerine göre 1998’de 2.3 milyar sterlin ödendiği ve İşçi Partisi hükümetleri döneminde artış göstererek 2007’de bu rakamın neredeyse iki katına ulaştığı ve son 10 yılda toplam 31.5 milyar sterlin harcandığı belirtildi.

Yurtdışında çalışan Britanyalıların ise 1998’de olduğu gibi 2007’de de ülkelerine 2.3 milyar sterlin kazanç gönderdikleri saptandı.

İngiltere Göç Gözetleme Kampanyası (Campaign Group Migrationwatch UK) ise göçmenlere geri dönmeleri için verilen ödeneğin çokluğundan yakınarak, “Oysa bu parayla İngiltere Deniz Kuvvetleri için 2 uçak gemisi alınabilirdi” açıklamasını yaptı.

“BU 2 UÇAK GEMİSİ PARASI”

Kampanya’nın başkanı Sir Andrew Green, “Bize yıllarca göçmenlerden en çok ulusal ekonominin yararlandığı söylense de istatistikler öyle söylemiyor. Ülkede doğmayan göçmenlerdeki işsizlik artarken, doğanlardaki rakamlar düşüyor…” dedi.

İnsan Hakları ve Eşitlik Komisyon Başkanı Trevor Phillips ise ekonomik krizin en çok gelişmekte olanr ülkeler ve o ülkelerin evlerine gönderilmek istenen göçmenlerini ezdiğini öne sürdü.

The Daily Mail gazetesi de ekonomik krizin derinleşmesiyle hükümetin AB dışından gelen nitelikli göçmenlere verilen çalışma izinlerinin de azaltıldığını yazdı.

Gazeteye göre; Sınır ve Göçmenlik Bakanı Phil Woolas göçmenlerin 2007’de 14.2 milyar sterlin ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını belirterek, “Ülke ekonomisine katkılarını yoğaltmak için Avusturya’daki gibi puanlama sistemiyle yalnızca ihtiyacımız olan göçmenlere izin vermek istiyoruz” dedi.

“RÜŞVET Mİ DESTEK Mİ?”

Gordon Brown hükümeti geçen yıl Ekim ayında, sığınması kabul edilmeyen adayların ülkeyi gönüllü terketmeleri durumunda 4 bin Sterlin vereceğini ve döndükleri ülkede çocukların özel okul masraflarını da karşılayacağını duyurmuştu. Eski Başbakan Tony Blair de “Para verelim de gidin” projesiyle sığınmacı adaylarına 3 bin Sterlin ödenek ayırmıştı.

Muhalefetteki Muhafazar Parti Gölge İçişleri Bakanı David Davis, hükümetin göçmen politikasını eleştirdi. Hükümetin özellikle özel okul masraflarını ödeme planına karşı çıkan Davis, hükümeti sığınmacılara rüşvet vermekle suçlamıştı.

HÜKÜMET YİNE DE KAZANÇLI

Projenin hayata geçirilmesinde Uluslarası Sığınmacı Organizasyonu ile işbirliği yapan hükümet 400 bin sığınmacının ülkelerine geri gönderilmesi planlanıyor.

Hükümete göre; bu kişilerin zorla ülkeden çıkarılması için gereken düzenlemeler halen kişi başına 11 bin sterline mal oluyor. Sığınmacı adaylalarının hepsinin bu teklifi kabul etmesi durumunda 2 milyar 800 milyon Sterlin tasarruf edilmiş olacak…

Hükümet ayrıca bu uygulamayla yasal olarak ülkeden çıkışı istenmiş sığınmacı adaylarına İngiltere’de bulunduğu süreçte ödediği işsizlik ve konut ödeneklerine kadar pek çok sosyal yardım ile sığınmacı merkezleri ödeneklerinden tasarruf sağlamış olacak.

823120cookie-checkÜlkeyi terkedenlere günde £11 milyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.