“Ölümü izlemek insanlığa yakışmaz”

HÜSEYİN İSTEMİL / Taraf – Yaşar Kemal, bayramın ilk günü, yüzlerce insanı ölüm orucunda olan Türkiye’ye böyle seslendi: Ölümü izlemek insanlığa yakışmaz .

Bayrampaşa ve Ümraniye başta olmak üzere birçok cezaevinde 13 yıl önce yapılan ölüm orucu eylemlerinin sona ermesi için mahkûmlarla devlet arasında arabuluculuk yapan yazar Yaşar Kemal, PKK’lı tutuklu ve hükümlülerin yürüttüğü açlık grevi eylemleri için de devreye giriyor.

45. gününe giren açlık grevlerinin sonlandırılması için aydın, sanatçı ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bu kapsamda Yaşar Kemal’i dün İstanbul’daki evinde ziyaret etti. Bir saatlik görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yapan Yaşar Kemal, bir kişinin açlık grevinde ölmesini izlemenin acıların en büyüğü olduğunu söyledi.

“Vebali hepimizin olacaktır”

Ünlü yazar açıklamasında şunları dile getirdi: “Bu, insanlığa hiçbir zaman yakışmaz. Bugün insanların ölüm pahasına talep ettikleri, demokrasilerde insan haklarının içindedir. Çözümü mümkünken ölümler engellenemezse vebali iktidarın, muhalefetin, medyanın ve hepimizin olacaktır. Barış bu ülkede herkesin özlemi ve hakkıdır. Barışın önüne yeni engeller konulmasına karşı çıkmak, barışın önünü açmak hepimizin işi olmalıdır.”

DEVAMI TARAF GAZETESİ’NDE…

1361870cookie-check“Ölümü izlemek insanlığa yakışmaz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.