Ölüm yıl dönümünde Nâzım’ı anıyoruz

3 Haziran 1963’te hayata gözlerini yuman Nâzım Hikmet’in ölüm yıl dönümü anısına yarın Esenyurt – Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosunda saat 19.00’da düzenlenecek olan etkinlikte, Tiyatrocu Orhan Alkaya, Şair Sennur Sezer, Ressam İbrahim Balaban, Efkan Şeşen, Hilmi Yarayıcı, Sesler ve Düşler, Hozan Beşir, Taner Öngür ve Serap Yağız, Ritim Grubu, İşçi ve Çocuk Korusu sahne alacak.

1 yıl önce Kıraç işçileri tarafından kurulan İSDM, özellikle Esenyurt bölgesinde sendikalaşma çalışmaları yürütüyor. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yürütülen faaliyetlerin yanı sıra İSDM, kültür sanat alanında da önemli etkinlikler gerçekleştiriyor. İşçiler tarafından oluşturulan koro, Nâzım Hikmet’in bestelenmiş şiirlerini de söyleyecek. (İstanbul/EVRENSEL)

MOSKOVA’DA DA ANILACAK

Dünya Şairi Nâzım Hikmet, ölümünün 49. yıldönümünde Moskova’da kapsamlı etkinliklerle anılacak. Yavuz Bingöl, etkinlikler kapsamında Nâzım Hikmet’in anısına Moskovalılara konser verecek. Ayrıca Selçuk Yöntem, Ahmet Mümtaz Taylan, Levent Kırca, Ahmet Telli gibi isimler de anmaya katılacak. Tören esnasında Nâzım Hikmet’in ölümsüz şiirleri okunacak ve hayatından kesitler aktarılacak.

Rusya ve Türkiye arasındaki en önemli ortak değer ve dostluk köprüsü olan Nâzım’i anarken iki ülke arasındaki dostluğun sembolü olarak gökyüzüne beyaz güvercinler bırakılacak. Novodeviçi’deki anma töreni, sevenlerinin Nâzım’ın mezarı başına kırmızı karanfiller bırakmasıyla son bulacak.

1344950cookie-checkÖlüm yıl dönümünde Nâzım’ı anıyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.