Lokmacı Kapısı dedikleri…

Dış basından tanıdığı kadarıyla KKTC’nin en önemli sorununun Lokmacı kapısının açılması olduğunu sanarak Lokmacı kapısını görmeye koştu. Derin bir hayal kırıklığı içinde KKTC’nin başkenti Lefkoşa’dan döndüğünde, Kıbrıs sorununun bir kapı açıp kapamakla çözülemeyecek derinlikte olduğunu kendisine anlatmaya çalıştım.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde özellikle sol kesimde siyaset yapanlar arasında ham hayaller peşinde koşan çok sayıda siyasetçi ve destekçileri bulunuyor. Bu kesimler, toz zerreciklerini dağlar kadar büyük gören bir anlayış ile halkı kandırmaya, halkın hayalleri ile oynamaya ve siyasetin ve siyasetçinin halktan kopuşuna neden olmaya devam ediyor.


Lokmacı kapısı ismini verdikleri bir sınır kapısının açılmasını o kadar önemsediler ki, KKTC’nin başka sorunu kalmamış sanırsınız.


Üniversite mezunu Kıbrıs Türkleri işsiz. Peki çözüm ne ?
Beklesinler, yakında Lokmacı kapısı açılacak.


KKTC’de bakkallar ve küçük marketler kepenk indiriyor.
Az kaldı Lokmacı kapısı açılacak.


KKTC’de ağır vergiler nedeniyle ülkemizde üretici sektör kalmadı. KKTC ekonomisi, sattığının 20 katını ithal eder durumda.
Sıkın dişinizi Lokmacı açılıyor.


KKTC yüksek öğrenim sektörümüz kan kaybediyor, her geçen yıl KKTC üniversitelerindeki yabancı öğrenci sayısı düşmekte.
Ama Lokmacı kapısı açılacak.


Kıbrıs Türklerinin iyi niyetle Evet dediği Annan çözüm planını bile reddeden AKEL lideri Rum Yönetimi devlet başkanı olduğu için eşit ve adil koşullarda bir çözüm başka bahara kaldı.
Lokmacı’yı açınca çözüm olacak.


Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin sorunları dağ gibi. Ülkelerine dönmek için yanıp tutuşuyorlar, ancak gelenler geriye gitmek durumunda kalıyor.
Lokmacı açılınca hallederiz.


KKTC’de ciddi bir kuraklık ve su sorunu yaşanıyor. KKTC tarım sektörü çözülme aşamasında. Kırsal kesimde ciddi bir yoksullaşma yaşanıyor.
Dayanın Lokmacı açılıyor.


KKTC ekonomik sorunlarının temelinde sınır kapılarının açılması ya da kapanması değil, üretim artışı ve işsizlik sorunu bulunuyor. Zaten açık olan bir çok kapıdan Rumlar KKTC’ye, Kıbrıslı Türkler (TC doğumlular hariç) Rum kesimine girebiliyor.
Lokmacı açılsın o zaman konuşalım.


Açın şu Lokmacı kapısını da görelim. Kıbrıs Türklerinin geleceği, bir kapıya kaldı desenize.

707250cookie-checkLokmacı Kapısı dedikleri…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.