Londra Adalet Yürüyüşü 29 Haziran’da

Konuyla ilgili CHP İngiltere Ça lışma Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Başkanı İsrafil Erbil, Day-Mer sözcüsü Ahmet Sezgin, Demokratik Güç Birliği’nden İbrahim Avcil katıldı.

Adalet Yürüyüşüne, Londra’daki çok sayıdaki çeşitli sivil toplum ör gütlerinden de destek geldiği ifade edildi.

Britanya Adalet Yürüyüşü Tertip Komitesi adına, düzenlenen basın toplantısında, CHP İngiltere Birliği Başkan yardımcısı Sibel Özçelik, özetle şunları söyledi;

“Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve artık gün geçtikçe artan insan hakları ihlali durumu, 2002’den bu yana iktidarda olan hükümet partisiyle daha da çıkmaza doğru sürüklenmektedir. Kendinden olmayan her düşünceye karşı olan bu zihniyet, örgütsüzlük, birlikte hareket edememe ve siyasi yalnışlar nedeniyle her geçen gün bir diktatör yumruğu gibi üstümüze inmektedir.Durum böyle giderken artık buna dur demenin zamanı gelmiş, yurt içine CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncelikle bir birey olarak başlattığı bu haklı yürüyüş toplumumuzun her kesimi tarafından destek görmüş, bu adalet yürüyüşü yurtdışındada büyük kitleler halinde desteklenmiştir.

Britanya’da yaşayan toplulu muz ülkenin gidişatından endişelidir ve bu endişe her geçen gün artmaktadır. Her ne kadar Birleşik Krallık’ta yaşıyor olsakta ülkemizin içinde bulunduğu siyasi durum bizi çok yakından ilgilendirmektedir. Ülkemizin bir ferdi olarak örgütlü mücadelenin farkındayız ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı bu haklı adalet yürüyüşünü Britanya Adalet Yürüyüşü Tertip Komitesi olarak destekliyoruz.

Bu sebeple Britanya Adalet Yürüyüşü Tertip Komitesi olarak 29 Haziran Perşembe günü, Kuzey Londra’da Manor House Underground İstasyonu’ndan başlayıp Wood Green Underground İstasyonu’nda biten kitlesel bir yü rüyüş planlamaktayız. Kamuoyuna duyurulur.”

2101830cookie-checkLondra Adalet Yürüyüşü 29 Haziran’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.