Londra Barış Girişimi’nden mektup

Türkiye’deki “demokratik açılım”ın kesintisiz sürmesi ve Kürt sorununa kalıcı ve barışcıl bir çözümü desteklemek ve İngiltere’deki toplumun duyarlı kesimini harekete geçirmek için kurulan LBG etkinliklerini sürdürüyor.

Gazetemize bilgi veren Selda Aksoy “Yaklaşık 10 yıldır faaliyette bulunan Avrupa Barış Meclisi’ne paralel olarak kurulan LBG, İngiltere’deki siyasilere yazdığı mektupta Türkiye’deki açılımın desteklenmesi ve Kuzey İrlanda sorununun çözümündeki deneyimlerini Türkiye’ye taşımalarını istedi” dedi.

Aksoy 3 Aralık’ta Kıbrıs Toplum Merkezi’nde düzenlenecek “Türkiye’de Kürt Açılımı ve Barış Süreçleri” başlıklı panelde de Türkiye’deki açılımın geldiği nokta ve sürdürülebilir kılınması için toplumuna düşen görevlerin ele alınacağını söyledi.

LBG olarak Londra’daki Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumu aktif olarak sürece katmak istediklerini söyleyen Aksoy şöyle devam etti:

“Faşist örgütlenmeler dışında toplumun her kesimi ‘dökülen kana dur’ diyecek bu şansı kaçırmamak için çaba göstermeli. BU amaçla bütün kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler, siyasiler, işdünyası, kadınlar, işçiler ve kısaca toplumun herkesimiyle görüşerek barıştan yana bir sinerji yaratmak istiyoruz…”

826410cookie-checkLondra Barış Girişimi’nden mektup

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.