Londra Film Festivali ödüllü olacak

Festival,bu yıl bir ilke imza atıyor ve “yarışma”da birinci olan filme ödül olarak; Britanya ve İrlanda’da dijital dağıtım olanağı yaratan çok özel bir kontrat sunuyor. Özellikle Türk Sineması’nın sektörel anlamda uluslararası bir platform tarafından desteklendiği ilk uygulama olan Dijital Dağıtım Ödülü için, Festival yönetimi dördü Britanya’lı biri Türk olan beş kişilik bir Jüri oluşturuyor.

Britanya’nın tanınmış sinema yazarlarından Empire Online’da yazan David Parkinson, Londra’nın en önemli sinema zincirlerinden olan Curzon’un Program Direktörü Jason Wood ve City Screen Programcısı Jo Blair’in yer alacağı kesinleşen Jüri’ye Türkiye’den de oyuncu Hülya Koçyiğit katılıyor.

Bundan böyle her yıl Türk veya Türkiye’nin de içinde olduğu bir ortak yapıma “Dijital Dağıtım Ödülü” verecek olan Londra Türk Film Festivali, Türk sinemasına Britanya ve İrlanda’da farklı bir dağıtım kanalı yaratırken, jüride yer alan Britanya’lı sinema yazarları dağıtımcı ve programcıların bu yarışma fırsatı ile daha fazla Türk filmleri izlemesini sağlayacak ve bu yolla farklı olanakların da kapısını aralamış olacaktır.

İLK “YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ” ŞORAY’A

Bundan böyle Londra Türk Film Festivali’nin her yıl bir Türk sinemacısına vereceği Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün ilki, Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’a veriliyor. Oyuncu ve yönetmen olarak Türk Sinemasına 250 film armağan eden ve sinemamızın hemen hemen bütün önemli yönetmenleri ile çalışmış olan Türkan Şoray, bundan böyle verilecek olan Yaşam Boyu Başarı Ödülü geleneğini de başlatmış olacak.

Şoray’a ödülü, 5 Kasım’da Britanya Oskarlarına ev sahipliği yapan görkemli BAFTA salonunda gerçekleştirilecek olan Festival Galası’nda sunulacak. Britanya Sinema camiasının; Festival konuklarının ve medyanın katılımıyla gerçekleşecek olan Gala gecesinde Şoray’ın önemli filmlerinden oluşan bir de kısa bir film gösterilecek.

SEYİRCİ ÖDÜLÜ

Festival tarafından bu yıl başlatılan bir başka ilk ise “Seyirci Ödülü” … Festival izleyicilerinin, filmlerden çıktıktan sonra oy kullanıp kazanan filmi belirleyecekleri Seyirci Ödülü Festival bitiminden bir hafta sonra sahipleriyle buluşacak.

Rio ve Apollo Piccadily Circus sinema salonlarında izleyici ile buluşacak olan Londra Türk Film Festivali’ne son başvuru tarihi 25 Eylül 2009…

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kısa ve Belgesel filmlerin başvurusuna açık olan Festival’in, katılım formları ile yarışma başvuru formlarına www.ltff.org.uk site adresinden ulaşılabilir…

715840cookie-checkLondra Film Festivali ödüllü olacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.