Londra iki önemli yazarı ağırlıyor

Koçgiri Derneği’nden yapılan açıklamada Emrah Cilasun ve Zakarya Mildanoğlu, “İki Konu İki Yazar” başlıklı panelde konuşacaklar.

Emrah Cilasun, “Yeni Paradigmanın Eşiğinde ‘Bediüzzaman’ Efsanesi ve Said Nursi Gerçeği” başlıklı kitabını, Zakarya Mildanoğlu da “1915, Anadolu’da Ermeni Kültür İzleri” başlıklı kitabını anlatacak.

“İki Konu İki Yazar” paneli DAY MER’in Stoke Newington’da “Howard Road N16 8PU” adresindeki salonunda 23 Nisan Cumartesi günü saat 17’de ücretsiz olarak izlenebilecek.
Yazarlar panel sonrasında da katılımcıların sorularını yanıtlayarak kitaplarını imzalayacaklar.

EMRAH CİLASUN’UN TARİHİ ARAŞTIRMASI

Emrah Cilasun, yabancı devlet arşivlerindeki belgelerle Bediüzzaman Said Nursi üzerindeki sır perdesini aralıyor. Patika Yayınevi’nin çıkardığı kitapta şimdiye kadar yayımlanmamış belgeler ışığında Nursi’nin Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, İttihat Terakki, Ermeni tehcirindeki rolü mercek altına alınıyor.

Kitapta Said Nursi’nin Rusya’dan kaçmadığı, serbest bırakıldığı iddia edilirken, Mustafa Kemal Atatürk ile iplerin nasıl koptuğu açıklanıyor.

Kitap, “Nursi, Hitler’in başarısı için dua etti mi?, talebelerine Kore Savaşı’na katılan çağrısı yaptı mı? Adnan Menderes ona ne hediye etti?” gibi sorulara da yanıt arıyor.

MİMAR ZAKARYA MİLDANOĞLU’DAN EŞŞİZ ÇALIŞMA

Zakarya Mildanoğlu, Kayserili Ermeni bir aileden geldi. Mİmarlık eğitimi aldı. 12 Eylül 1980’de TKP davasından 3 yıl hapis yattı.

2008-2011 yılları arasında haftalık Agos gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Amerika ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde, İstanbul, İzmir, Van ve Ankara’da Ermeni sanat tarihi, Anadolu Ermeni yerleşimleri, Ermeni basın tarihi üstüne pek çok konuşma yaptı, sempozyumlara katıldı.

Mildanoğlu, “1915, Anadolu’da Ermeni Kültür İzleri” başlıklı kitabıyla Kayseri, Sivas, Van, Kars, Urfa, Diyarbakır, Antep, Erzurum, Adana gibi önemli merkezlerdeki Ermeni kültüründen kalan izleri araştırıp yazıya döktü…

857040cookie-checkLondra iki önemli yazarı ağırlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.