Londra İngiltere genelinden daha yoksul…

Londra, İngiltere’de yoksulluğun da başkenti. Ülke genelinde yüzde 21 olan yoksulluk oranı Londra’da yüzde 27 oranında.

Yoksulluk ve eşitsizliğe karşı faaliyet yürüten Trust (Tırast) for London vakfının Ekim ayının ilk haftasında yayınladığı “Londra’nın Yoksulluk Profili”, 2.3 milyon Londralı’nın yoksul olduğunu tescilledi.

Londra’nın 2.3 milyon yoksulunun yüzde 58’ini yani 1.3 milyonunu çalışanlar oluşturuyor. “Londra’nın Yoksulluk Profili”ne göre; dünyada ihtişamın ve zenginliğin sembol başkentlerinin başında gelen Londra’da, 700 bin çocuk, 1 milyon 4 bin yetişkin ve 200 bin emekli yoksulluğa mahkum edilmiş durumda.

Milyonlarca çalışanın dahi yoksul olduğu Londra’da yüzde 10’luk kesim varlık içinde yaşıyor. Londra’nın varlığının yüzde 50’sini, yüzde 10’luk bir kesim elinde tutarken, yüzde50’nin payına düşen varlık ise sadece yüzde 5. Başkentte zenginler ve yoksullar arasındaki gelir ve servet eşitsizliği farkı Muhafazakarların iktidara geldiği 2010 yılından bu yana 135 kat artarak 295’e çıktı.

Trust for London’ın direktörlerinden Mubin Haq, Londra’nın yoksulluk profilinin yayınlandığı raporun girişinde, çalışanların sayısındaki artışa rağmen yoksulluğun Londra’da hâlâ bir sorun olmaya devam ettiğine vurgu yaptı.

Londra’daki yoksulların toplamının; Manchester, Liverpool, Bristol ve Newcastle’ın nüfusunun toplamından daha fazla olduğunu dile getirerek, ücretlerin yetersizliğine dikkat çekti.

2132120cookie-checkLondra İngiltere genelinden daha yoksul…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.