Londra Maratonu’nda Nihat Demir’in şanssızlığı

Uluslararası Londra Maratonu, Boston Maratonu’nda ölenlerin anısına saygı duruşu sonrasında Greenwich’den başladı. Yarış; Tower Bridge, Big Ben gibi şehrin tanınmış mekanları üzerinden geçilerek Buckingham Sarayı önünde son buldu. Maratoncuların çoğunun siyah kurdele taktığı yarışta güvenlik önlemlerinin de geçen yıla göre yüzde 40 artırıldığı açıklandı.

Yarım milyon yarışmacının katıldığı Maraton’da elit erkeklerde Etiyopyalı Tsegaye Kebede, 2.06.03’lik derecesiyle birinci oldu. Elit bayanlarda da Kenyalı Priscah Jeptoo, 2.20.15 ile yarışı birinci olarak bitirmeyi başardı. Maratonda dereceye girenlere madalyoları Prens Harry tarafından takıldı.

DEMİR’İN ŞANSSIZLIĞI

Londra Maratonu “Tekerli Sandalye” katagorisinde ise Türkiye’den Nihat Demir yarıştı… İlk 10 kilometrede rahatsızlanan Demir yarışı terketmek zorunda kaldı… Demir, daha önce 23 ülkede 43 maratona katılmış ve İspanya Sevilla’da 5’nci olmayı başarmıştı.

Maraton sonrasında Demir, Özer Restoran’da Hüseyin Özer tarafından kırmızı beyaz çiçeklerle karşılanarak teselli edildi…

YARIŞ ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI

Maraton öncesinde Özer Restoran’da yapılan basın toplantısına sporcu Demir’in yanısıra Büyükelçi Ahmet Ünal Çeviköz ve Demir’in sponsorlarından Özer ve Sofra restoran zinciri sahibi Hüseyin Özer katıldı.

Büyükelçi çeviköz, Nihat Demir’in dünyanın önemli spor etkinliklerinden Londra Maratonu’nda Türk bayrağını dalgalandırmak için katılmasının ulusal bir onur olduğunu belirterek Demir’e şans diledi. Yabancı bir ülkede yarışan Türk sporculara en büyük desteğin yine o ülkede yaşayan kendi vatandaşlarından geldiğini vurgulayan Büyükelçi, işadamı Hüseyin Özer ve THY başta olmak üzere sporcuya destek olan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

“EN BÜYÜK ENGEL OKUMAMAK”

İşadamı Hüseyin Özer de Demir’e verdiği sözü tutmak ve bu yarışta onun yanında olabilmek için seyahatini ertelediğini söyledi. Özer, kendisini de okuma yazmayı bilmediği için bir engelli olarak nitelediğini belirterek şunları söyledi:

“Hayatta en büyük engel okuma yazma bilmemektir. Fiziki engeller aşılabilir… Nihat Demir’in ‘tekerli sandalye’ katagorisinde yarışması pek çok engelliye örnek de teşkil ediyor. Sayın Büyükelçimizle Türkiye’ye beraber hizmet edeceğiz demiştim. Demir’e sunulan destek Türkiye’ye sunulan bir destektir. Bu çabamı her zaman sürdüreceğim…”

Sporcu Demir de ilk kez Londra Maratonu’nda yer almaktan gururlu olduğunu belirterek amacının iyi bir derece ile Türk bayrağını göndere çektirmek olduğunu söyledi.
Demir, kendisine destek olan Büyükelçi ve işadamı Özer ile diğer kişi ve kurumlara da teşekkür etti.

847650cookie-checkLondra Maratonu’nda Nihat Demir’in şanssızlığı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.