Londra Moda Haftası’nda Aslantürk rüzgarı

Aslantürk, 2008 İlkbahar-Yaz Koleksiyonunu, Çarşamba günü Vauxhall Fashion Scout’ta muhteşem bir defile ile tanıttı.


Defilede Kuzey Kıbrıs’tan gelen ve konuklara  tek tek dağıtılan limonlar büyük ilgi gördü.
Moda dünyasının  en önemli organizasyonlarından biri  olarak kabul edilen “Londra Moda Haftası” sona ermeden moda sektörüne hızlı bir giriş yapan Aslantürk, “Küçük Alanlar” adını verdiği  2008 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu büyük beğeni topladı.


Toplam 17 parçadan oluşan ve ‘Küçük Alanlar’  konsepti ile sergilelenen kıyafetlerde ağırlıklı olarak  mavi, mor, yeşil ve grinin tonlarını kullananan Aslantürk, parlak taşlar ve seramik parcalari ile süslediği kreasyonda mimari bir hava ortaya koydu. İsmine uygun olarak kalıp kullanılmadan tek parça kumaşlardan dikilen kıyafetlere ve parçalara pencereler ile bölümler açılarak şekiller dikkati çekiyor.


Defile gazetecilere açıklama yapan Aslanturk, kendisine destek veren tüm sponsorlara teşekkür ederek,  “Kıyafetlerimde gelişen dünya  ve şehir hayatında insanların zamanla kısıtlı ve küçük mekanlarda yaşamak zorunda kalmalarını ve bu alanlara daha kullanışlı hale nasıl dönüştürebiliriz temasını işledim. Artık daha küçük arabalar kullanıyoruz, daha küçük evlerde yaşıyoruz, yeni gelişen dünya bizi kısıtlı mekanlarda yaşamaya mecbur kılıyor. Bende bu konsepti kıyafetlerimi kalıplar, kesimler kullanmadan tek parça kumaşlardan yarattım. Ve bu kumaşlara mimari şekiller, pencereler vererek, avize taşları ve seramikler ekleyerek günümüze uyarladım” şeklinde konuştu.


LİMONLA KUZEY KIBRIS TANITIMI


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, BOSSA ve Londra’daki Kıbrıs Türk Ticaret Odası (CTCC), Nicole Manufacturing, ve Shadiye Bridals’ın sponsorluğunda yapılan defilede, konuklara Kuzey Kıbrıs kitapçıkları ve Kıbrıs’tan gelen limonlar dağıltıldı.
Defileye KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık,Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Serra Kaleli, BOSSA Mali işler sorumlusu Şemsi Atagan yanısıra çok sayıda Türk ve yabancı konuk katıldı. İngiliz moda dergilerinin editörlerinin de katıldığı defile, sektörün çok sayıda ki önemli isminide biraraya getirdi.

805270cookie-checkLondra Moda Haftası’nda Aslantürk rüzgarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.