Londra Moda Haftası’nda Türk rüzgarı

Günün ilk defilesini İl Bottaccio adlı moda okulunda düzenleyen Erdem Moralıoğlu, açık gri, lacivert ve kırık beyazdan oluşan giysilerinde ipek, şifon, deri ve dantele yer verdi.


Yağmurluk ve pardösülerin bolca yer aldığı Moralıoğlu’nun 2007 ilkbahar yaz koleksiyonunda, geniş drapeli bluzlar ve dar etekler dikkati çekti. Koleksiyonu dantel şapka ve çoraplarla tamamlayan Moralıoğlu’nun ayakkabıdaki tercihi ise rugan oldu.


Modacı Bora Aksu ise İngiltere Kraliyet Opera ve Balesi dansçıları için yaptığı çalışmayı, 2007 ilkbahar ve yaz koleksiyonuna da temel tema olarak seçti. Aksu koleksiyonunu hazırlarken bir dans stüdyosunun soyunma odasını gözünün önüne getirdiğini, dansçıların gün boyu prova yaptıkları spor giysilerini değiştirip sahne kıyafetlerini giydikleri anı dondurarak, koleksiyonunu hazırlarken bu kontrastan faydalandığını anlattı. 


Aksu, 2007 koleksiyonunu hazırlarken Converse firmasıyla da işbirliği yaptı. Converse ayakkabı bağlarını kıyafetlerinin korsajlarında kullanan günlük t-shirtlerle jarse ve ipek satenleri birlikte kullanan Bora Aksu, giysilerini deriler, eldivenlerle ve işlenmiş kumaşlarla zenginleştirdiğini anlattı.


Doğal renkleri kullandığını, kremden başlayıp güvercin grilerinden asphalt tonlarına kadar değişen bir renk yelpazesi kullandığına dikkat çeken Aksu, aralara fuşya ve mürdüm rengi katarak kontras yaratmayı amaçladığını ifade etti.


FOTOĞRAF (Kadir Aktay)

794790cookie-checkLondra Moda Haftası’nda Türk rüzgarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.