Londra Toplum Merkezi’ne görkemli açılış

LTM; 29 Şubat Cuma günü saat 17.00’de, 22 Moorfield Road, N17 6PY adresindeki dernek binasında resmi açılışını yaparak çalışmalarına başladı.


Yönetim Kurulu üyeleri, merkezin kuruluş amacıyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, “2007 yılı içerisinde Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk toplumunun yaşantısını değerlendirdiğimizde bu yıla damgasını vuran gelişmelerin ve olguların başında, yoz kültürün yalnızlaştırdığı ve çaresizleştirdiği, geleceğimiz olan gençlerin intiharları, çocuklarımızın eğitim seviyesinin düşmesi ve monoton veya tek tip bir yaşantının toplumumuz içerisinde yoğunlaşması geliyor. Ek olarak, son beş yıl içerisinde Londra’nın değişik bölgelerinde yaşayan bizler, Londra’nın bu yakasında daha yoğun yaşamaya başladık” cümleleri yer aldı.


LTM Başkanı Zübeyde Aydemir, LTM’nin içinde yaşadığımız topluma uyum ve toplumsal sorunlarımızın çözümüne yönelik pek çok projeye ev sahipliğine yapacağını belirterek özellikle gençlerin bu fırsattan yararlanmasını istedi.


Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin gecede yaptığı konuşmada, bu merkezin 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı. Sezgin kiralama usulüyle sahip olunan merkezden, diğer gruplar, toplumlar belirlenecek bir ücret karşılığı yararlanabileceğini belirtti.
 
KURUCU ÜYE SAYISI 120
 
LTM 120 üyeden oluşan Kurucular Komitesi’nin yanısıra 8 kişilik geçici Yönetim Kurulu da bulunuyor. Başkanlığını Zübeyde Aydemir’in yaptığı geçici yönetimde Oktay Şahbaz (Sekreter), Ali Ölmez (sayman), Feyzullah Cinpolat, Deniz Özbolat, Çınar Altun, Musa Yadırgı, Tekin Kartal yer alıyor. Bu arada Haringey Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Doğuş ve Belediye Meclis Üyesi Ali Demir de destekleyici olarak kurucular arasında yer aldı.


FOTOĞRAF: Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin (konuşan) ve LTM Başkanı Zübeyde Aydemir…

810500cookie-checkLondra Toplum Merkezi’ne görkemli açılış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.