“Londra Türk Televizyonu” geliyor…

LTT’nin Mart ayında uydu aracılığıyla yayınlarına başlayacağını ve Londra’daki Türk toplumunun haberlerini dünyanın dört bir yanına taşıyacağını açıklayan SAFA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ali Özmen Safa, “ LTT olarak bir anlamda Britanya gündemini en hızlı şekilde ekranlara taşımak ana hedefimiz. Ekonomi, siyaset, magazine, spor, kültür-sanat etkinliklerini hiç zaman kaybetmeden, TV’den dünyaya duyurma görevini yerine getireceğiz. Bu amaçla Londra’da yeni bir kadro kuruyoruz. Teknik olarak her türlü eksiğimizi de tamamlıyoruz. ” dedi.

Üç yıl önce Star Kıbrıs Medya grubunu Kuzey Kıbrıs’ta başlatırken, siyasi anlamda tam bağımsız bir basın-yayın grubu oluşturmayı amaçladıklarını ve bu alanda bir boşluğu doldurduklarını ifade eden Safa, LTT ile de bu yönde Londra ve Britanya’ya ilişkin Türk dünyasını ilgilendiren haberlere ilişkin ihtiyaca cevap vereceklerini söyledi.

Safa, “Star Medya Grubunun “Güçlünün değil, haklının yanında olma” sloganını LTT ile devam ettireceklerini kaydederek, “Londra’da başarıyla görev yapan ulusal ve yerel Türk basını var. Biz de görsel olarak haber boşluğunu doldurmayı amaçlıyoruz. Türkiye ve KKTC’deki haberleri halkımız, zaten diğer kanallardan izliyor. Bizim şimdi amacımız yeni kanalımız LTT ile Britanya’da Türk toplumunu ilgilendiren haberleri ekrana yansıtmak.. Britanya’daki Türk toplumunun sesini dünyaya duyurmaktır. LTT; uydu kanalıyla her tarafa digital olarak yayınlanacak, çekimler de digital olacaktır. Türksat’a 3Megabite üzerinden çıkacaktır. Ayrıca, Türkiye’de de TV yayınlarına yakında gireceğiz” açıklamasını yaptı.

Son 3 yıldır günlük Star Kıbrıs, haftalık İngilizce yayınlanan Star Turkey, Star Cyprus gazeteleri, iki yıldır da ADA TV, ADA FM ile yayınlarını sürdüren Star Kıbrıs Medya Grubu, bu amaçla Londra merkezli haber ağını da genişletiyor.

Star Kıbrıs gazetesi ve ADA TV dışında, LTT ile günlük TV programlarına başlayacak Star Kıbrıs Medya Grubu, Mart ayında yeni yayın dönemine girecek. LTT’nin tanıtımı işadamı Ali Özmen Safa’nın katılmıyla önümüzdeki haftalarda Londra’da yapılacak.

FOTOĞRAF: SAFA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ali Özmen Safa

829560cookie-check“Londra Türk Televizyonu” geliyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.