Londra’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Bütün dünyada gelenekleşerek, işçi ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs, Londra’da da çoşkuyla kutlandı.

Londra’da Clerkenwell Green’de (EC1R) 1 Mayıs Salı günü saat 12’de toplanan farklı kültürlerden sosyalistlerin 14’de Trafalgar Meydanı’na doğru yürümeye başladı. Sloganlarla ilerleyen uzun yürüyüş korteji iki saat sonra Trafalgar Meydanı’na ulaştı. Meydanda yapılan konuşmalarla son bulan 1 Mayıs kutlamasına 5 binin üzerinde katılım olduğu sanılıyor…

1 Mayıs yürüyüşüne her yıl olduğu gibi yine Türkçe Kürtçe konuşan toplum üyelerinin çokluğu dikkati çekti. Türkiye’de 68 kuşağından Mustafa Yalçıner, Aydın Çubukçu ile Türkiye’den tiyatro sanatçıları Füsun Demirel ve Mert Küçülmez de katılımcılar arasındaydı.

İngiltere ve göçmen toplumlardaki solun bütün renklerin bir araya geldiği yürüyüşte; sosyal kesintiler, NHS politikası ve faşizan baskılar protesto edildi.

Marx, Lenin ve Stalin resimlerinin yer aldığı pankartlar ve dev kızıl bayrakların taşındığı yürüyüş boyunca çocuklu anneler, engelli, yaşlıların da uzun süren yürüyüşte yer almaları dikkati çekti.

2181570cookie-checkLondra’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.