Londra’da 12 Eylül protestosu

GİK-DER’in açıklaması aynen şöyle:


“650 bin kişinin gözaltına alınmasına, 1 milyon 683 bin kişinin fişlenmesine, idam cezası verilen 517 kişiden 50’sinin asılmasına, 615 kişinin işkencede öldürülmesine -ki bunlardan 171’i belgelendi-, 23 bin 677 derneğin kapatılmasına, parti, sendika ve meslek odalarının faaliyetlerinin durdurulmasına, binlerce öğretmen, öğretim görevlisi ve memurun işine son verilmesine, gazetelere 300 gün yayın yaptırılmamasına, yüzlerce insanın ‘kaçarken’, ‘çatışmada’ veya ‘intihar ettiği’ açıklanarak öldürülmesine, 30 bin insanın ülkelerini terk ederek yurtdışına çıkmasına, 14 bin kişinin yurttaşlıktan çıkarılmasına, binlerce ton kitap, dergi, gazetenin yakılmasına ve sayılamayacak kadar değişik sonuçlarıyla toplumsal yıkıma neden olan 12 Eylül darbesinin yıldönümündeyiz.


12 Eylül 1980 askeri faşist darbesi hala sonuçlarıyla birlikte orta yerde durmaktadır. 12 Eylül generalleri bırakın yargılanmayı, hala ‘bir bilen” olarak anılmakta ve onlara ‘dokunulamamaktadır”. 12 Eylülle rahatlatılan sermaye sahipleri, hala generalleri ‘şükranla, saygıyla” anmaktadırlar. ABD’nin ‘bizim çocukları” halen, her alanda egemenliklerini sürdürmektedirler. Hala ülke toprakları 12 Eylül anayasası ve yasaları ile yönetilmektedir. Hala Demoklesin kılıcı gibi Kürt halkının ve emekçi sınıfların kafasında yeni 12 Eylül tehditleri sallanıp durmaktadır.


Biz İngiltere’de yaşayan göçmen işçi ve emekçiler, kadın ve gençler olarak; 27 yıl önce, 12 Eylül 1980’de ülkemiz halkları ve emekçi sınıfları üzerine bir karabasan gibi çöken askeri faşist darbesini yapanlar ve yaptıranların yargılanmasını; bugün darbe tehdidinde bulunanların derhal tutuklanmalarını istiyoruz. Göçmen işçi ve emekçileri, politik kesimleri, aydınları, demokratları, kadın ve gençleri bu taleplere sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

805020cookie-checkLondra’da 12 Eylül protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.