Londra’da 19 Mayıs çoşkusu

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’nin da katıldığı gecenin açılış konuşmasını İADD Başkan Yardımcısı Serdar Yıldızhan yaptı. Konuşmasında 19 Mayıs’ın anlam ve önemine değinen Yıldızhan, “19 Mayıs sadece Türk Milli Kurtulus Hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk Devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesinde yerinin almasının adıdır” dedi.

“19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuruyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” diyen Yıldızhan, Atatürk’ün sizler Türkiye nin genc evlatları yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz sözlerini hatırlatarak, sorumluluklarının farkında olduklarını ve Ata’larının yolunda gidecekleri sözünü verdi.

Böyle anlamlı bir geceyi düzenledikleri için İADD’ye teşekkür eden KKTC’nin Londra Temsilcisi Tuncalı da bağımsızlık vurgusu yaparak, bağımsızlığa sahip çıkılmasını istedi. Temsilci Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’nin kardeşlik, birlik ve beraberliğinin önemine değindi.

300’ün üzerinde İADD üye ve dostlarının katıldığı gecede, sözlerine başta geceyi düzenleyen İADD Gençlik Kolu olmak üzere tüm katılımcılara ve sponsorlara teşekkür ederek başlayan İADD Başkanı Jale Özer de “Bugün ülkemizin hemen hemen bütün kaleleri karşı devrimciler tarafindan işgal edilmiş durumdadır. Ulusal bilinç ve beraberliğimizi pekiştiren bayramlar olan milli bayramlarımızın cesitli nedenlerle kutlanmasi engellenmekte ve halkımız etnik ve inanç bazında ayrıştırılmaktadır. Ümmetten ulus yaratan Cumhuriyet rejimi yıkılarak yeni Osmanlıcılık hayalleri güdenler tarafından tekrar ümmet yaratmaya çalışmaktadır. Türkiye’miz büyük bir hızla Ortadoğu’daki ateş çemberinin içine çekilmektedir” dedi.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Özer, “Buradan söz veriyoruz ki ülkemizde süre gelen her türlü gaflet delalet hatta hıyanete karşın Yüce Atamızın bize emenet ettiği ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmamızı hedef gösterdiği güzel ülkemizi, ülkemizin güzel insanları ile birlikte mutlaka ve mutlaka aydınlığa kavuşturacağız” diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve TV program yapımcısı Ümit Zileli de, salonun kalabalığından, katılımcıların heyecan ve duyarlılığından son derece mutlu olduğunu belirttikten sonra Türkiye’nin çok karanlık bir dönemden geçtiğini tam bir karşı devrim süreci yaşandığını öne sürdü.

Milli bayramların kutlanmasının sudan sebeplerle engellenmesi ile 4+4+4 yasasının birbirinin izdüşümü olduğunu, bu gidişe tepki gösterilmezse çok değil 10 yıl içinde iktidar kendi istediği gençliği yaratacağını iddia eden Zileli, Muhaliflerin Silivri’ye hapsedildiğine de şöyle değindi:

“İki hafta önce Silivri’de arkadaşlarımı ziyarete gittik. Geçen hafta da Adalet Bakanının Jolly Tur Seyahat Şirketinin otobüsü ile bazı basın mensuplarına Silivri seyahati yaptırdı. Ne yazık ki insansız gezi yapanbazı köşe yazarları köşelerinde ballandıra, ballandıra Silivri’yi anlattı…”

Türkiye’nin kabarık hain kotası olduğunu belirten Zileli, karamsar olmadığını, yarım bıraktırılan devrimlerin mutlaka tamamlanacağını söyledi.

Gece, Emrah Tak ve arkadaşlarının müzikleri ve gecenin bir diğer sponsoru London School of Art’tan Bülent Akbudak ve arkadaşlarının İtalyanca söylediği şarkılar ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar ile devam etti.

842990cookie-checkLondra’da 19 Mayıs çoşkusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.