Londra’da 19 Mayıs Resepsiyonu

19 Mayıs resepsiyonu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam’ın açılış konuşması ile başladı. TC Londra Büyükelçiliği’ni temsilen Sağlam’ın ardından söz alan Müsteşar Çınar Ergin, Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma görevini gençlere emanet ettiğini ve bu emaneti korumak için birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu belirtti.


Törene katılan TC Londra Başkonsolu Bahadır Kaleli ise 19 Mayıs gibi ulusal bayramların yurt dışında da kutlanıyor olmasının Cumhuriyet’imize sahip çıktığımızın en büyük göstergesi olduğunu belirterek Federsyon’a teşekkürlerini iletti.


İngiltere’de faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları ile Türk okulları temsilcilerinin katıldığı  resepsiyonda ayrıca TC Londra Büyükelçiliği 1. Müsteşarı Serra Kaleli, TSK ve Deniz Askeri Ateşesi Kıdemli Albay Muhittin Elgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşesi Ayşegül Yeşildağlar,  İngiltere Kıbrıs Türk Örgütleri Konseyi Başkanı  Akmen Sıtkı ve iş adamı Hüseyin Özer’de hazır bulundu.


İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı resepsiyonu, Atatürk’ün Gençliğe Hitabı’nın tüm konukların hep bir ağızdan okumasıyla son buldu.

802750cookie-checkLondra’da 19 Mayıs Resepsiyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.