Londra’da 2 ayda 4’ncü intihar

Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Hackney’deki St John’s Churchyard Garden’s Parkı’nın kapanış saatinden sonra parka girerek kendisini asan Ünal ailesini yasa boğdu.


Maraş’ın Pazarcık ilçesi Kizirliler köyünden olan Ünal’ın 7 yıldır İngiltere’de bulunduğu ve ailecek oturum sorunu yaşadıkları belirtildi. Yakınları, bir süredir işsiz olduğu belirtilen gencin intihar etmesini göçmenlik sorunlarına bağlayarak İngiliz yetkilileri suçladılar.


İNTİHARLAR KORKUTUYOR


Aynı parkta 6 hafta önce de Orhan Kaya yine aynı yöntemle yaşamına son vermişti. Ayrıca 12 Eylül darbesi sonrasında İngiltere’de sığınmacı olan Dev Yol saflarındaki Feyzullah Maraşlı ve Recep Eriş de son iki ay içinde kendilerini asarak yaşamlarına son vermişlerdi.


Londra’da Türkçe konuşan toplumuna yönelik pisikolojik destek çalışmaları sürdüren “Derman”, hizmet sunduğu 482 toplum üyesinden 387’sinin intiharı düşündüğünü ve 66’sının da en az bir kez girişimde bulunduğunu açıkladı. Derman’a göre; intihar eğiliminin en çok rastlandığı yaş grubu 16-25 ve etnik köken olarak da yüzde 68.3’ü Kürt ve 37.1’i Türkler oluşturuyor.


Türkiye’den gelen göçmenler arasındaki intihar eğilimi rakamlarının korkutucu boyutta olduğunu vurgulayan Derman, intihar eğilimini yaratan nedenlerin yüzde 80’inin ülke özlemi, isdedikleri anda ülkelerine dönme şanslarının olmaması, yaşamlarındaki belirsizliğin oluşturduğunu açıkladı. Ayrıca umutsuzluk yüzde 34.9 ve aile içi sorunlar yüzde 22.2 oranında intihar nedenleri arasında sayıldı.

805080cookie-checkLondra’da 2 ayda 4’ncü intihar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.