Londra’da 5 bin çapulcu yürüdü

Trafalgar Meydanı’nda toplanan binlerce eylemci hükümet aleyhine sloganlar atarak 4 km ötedeki parlamento binasına yürüdü.

Taksim Gezi Parkı’ndaki eyleme destek için Londra’da iki farklı noktada protesto gösterisi düzenlendi. İlk eylem Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde yapıldı. Gösteriye Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD) ve Genç Türkler Derneği katıldı. Grup hükümet aleyhinde slogan atarak, Gezi parkı eylemine destek açıklaması yaptı.

Diğer eylem ise, aralarında DAY MER ve İngiltere Alevi Dernekleri Federasyonu’nun da bulunduğu göçmen derneklerinin yoğun olduğu gruplar Trafalgar Meydanı’nda toplandı ve parlamento binasına yürüyerek geri döndü.

Farklı sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği eylemde AKP iktidarı aleyhine sloganlar atıldı, Türkiye’deki direnişçilere destek mesajı verildi. CHP ve ulusalcı grupların da yer aldığı meydanda bir grup İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Türk bayrağı, siyasi flamalar ile protesto pankartlarının taşındığı gösteri olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLAR (Sosyal medyadan da derlendi):

848350cookie-checkLondra’da 5 bin çapulcu yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.