‘Londra’da Anadolu sergisi planlıyoruz’

Önal, Londra’daki Türkler sergisinin 250 bin ziyaretçiyi çekerek çok başarılı olduğu belirterek, “Anadolu kültürünü aktaracak yeni bir sergi girişimi için müze yetkilileri ve İngiltere’deki iş ortaklarımızla ortak bir çalışma başlattık” dedi.


“TÜRKİYE’DE EV ALMAK…”


Türkiye’ye gelen turist açısından İngiltere’nin 3’ncü sırada olduğunu belirten Önal, “İngiltere açısından da paket turda Türkiye 4’ncü sıraya yükseldi. Son yıllarda turizmin yanısıra ‘kalıcı turist’ diye tanımlanabilen İngiliz vatandaşlarının Türkiye’de ev almaları popülerleşti. Türkiye’nin Güney Batı sahillerinde halen 15 bine yakın İngiliz vatandaşının yaşıyor. Bu sayının giderek artmasını umuyoruz…” dedi.


“TİCARETDE ARTIŞ”


Türkiye-İngiltere arasındaki ticaret hacminin 15 milyar doları bulduğunu vurgulayan Önal, “Türkiye ekonomideki atılımıyla olumlu bir rüzgar yakaladı. Popülerliği artan ülkemizin bilinirliğinin de arttığını söyleyebiliriz. İngiltere pazarındaki bütün bu olumlu gelişmeler sevindirici. İngiltere bizim için çok önemli…” diye konuştu.


Önal, Türk kültürünün tarıtılması için yapılan her türlü özel çalışmaları değerlerdindirerek destek olmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi…


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Türkiye’nin Londra Kültür ve Turizm Müşaviri İrfan Önal,

810880cookie-check‘Londra’da Anadolu sergisi planlıyoruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.