Londra’da ayakkabılı protesto

Protestocular sopaların ucunda sallandırdıkları ayakkabılarla ABD Başkanı George W. Bush’a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi’ye destek vererek, El Zeydi’nin derhal serbest bırakılmasını istediler.


Gösteride konuşan  Iraklı kadın gazeteci Nidhal Ail Shabib, Irak’ın isgalinden sonra ülkelerinde kötü bir dönemin başladığını belirterek, “5 milyon kadın dul kaldı, milyonlarca Iraklı hastalık, açlık  ve zulümle yaşıyor. ABD Iraktan çekilmeli ve bu acilar sona ermeli ” dedi.


Shabib  Irak hükümetinin ABD”nin kölesi olduğunu belirterek, “Irak hükümeti yok. Onlar ABD”nin köleleri bu yüzden burdayız” dedi.
 


Savaşa Hayır Koalisyonu üyelerinden  İngiliz gazeteci David Crouch  konuşmasında Bush’u eleştirerek,  Muntazar El Zeydi’nin derhal serbest bırakılmasını istedi.


Crouch ve Savaşa Hayır Koalisyonu üyesi Iraklı Gazeteci Sacah Cevad, ABD Büyükelçiliği’nden bir yetkiliye ABD’nin Londra Büyükelçisi  Robert Holmes’ aracılığıyla Bush’a gönderilmek üzere  bir mektup verdi. Mektubun beraberinde Bush”a iletilmesi için bir çift sarı ayakkabıyı da vermek isteyen grubun bu istegi kabul edilmedi.

819550cookie-checkLondra’da ayakkabılı protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.