Londra’da Barış tartışıldı

1 Eylül ‘Dünya Barış Günü’ Londra’da faaliyet yürüten Kürt ve Türk demokratik kitle örgütlerini bir araya getirdi. Atik İngiltere Komitesi, Gik-Der, Yaşanacak Dünya gazetesi ve Halkevi’nin ortaklaşa organize ettiği Tohum Kültür Merkezinde gerçekleşen panelde, panelist ve katılımcılar barışı tartıştılar.


Panel’de konuşan Deniz Barış, bölgede süregiden savaşı durdurabilmek için güçlü bir barış staratejisi yaratmak gerektiğini söyledi. Türkiye’de barış sorunun merkezinde Kürt sorunu olduğunu dile getiren Gik-Der temsilcisi de barışı savunmanın herkesin görevi olduğunu dile getirdi.


Yaşanacak Dünya Gazetesi İngiltere temsilcisi Mehmet Serhat da şiddetin sınıflı toplumdan bu yana örgütlendirildiğini sınıfların ortadan kalkması ile dünya barışının gerçekleşebileceğini önne sürdü.


Kürt-Türk Toplum Merkezi Halkevi adına konuşan Halil Gam ise barışın kendine özgün dilinin yaratılmasının zorunlu olduğunu söyledi. “Barış en az savaş kadar güç, akıl ve çaba gerektirir” diyen Gam, “Bu yüzden Kürt halkının ve tüm ezilen insanlığın uğruna korkunç bedeller ödediği onurlu barış arayışlarına empati ile yaklaşmalı ve elimizden gelen desteği sunmalıyız” ddiye devam etti.


Panel katılımcıların yorumları ve panelistlere yönelttikleri soruların ardından son buldu.


 

804630cookie-checkLondra’da Barış tartışıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.