Londra’da bıçaklı saldırıda ölen Barış’ın katil zanlısı yakalandı

Metropolitan Police’in bilgisine göre Barış Küçük’ün (33) katil zanlısı olarak yakalanan 17 yaşındaki ismi belirtilmeyen bir gencin Doğu Londra’daki bir polis karakolunda sorgusu sürüyor. Londra’da Seven Sisters Road’da geçen cumartesi sabaha karşı bıçaklı saldırıda ağır yaralanan ve hastanede yaşam mücadelesi veren Barış Küçük geçen pazartesi yaşamını yitirmişti.

Polis, geçen cumartesi saat 3.10 sularında Seven Sisters caddesine çıkan Vartry Road’da bıçaklı saldırı sonucunda ayağından ağır yaralanan Barış Küçük’e ilk müdahalenin olay yerine gelen ambulans tarafından yapıldığını ve tedavisi kaldırıldığı Royal London Hastanesi yoğun bakımında da sürmüştü. Tedavisi sırasında kalbinin durduğu ve müdahale ile çalıştırıldığı belirtilen Küçük’ün pazartesi günü yaşam savaşını kaybettiği belirtildi.

Olay yerini ablukaya alarak geniş çaplı bir araştırma başlatıldığını açıklayan polis, olayla ilgili bilgisi olan ya da görenlerin CAD 1360/1JUN referansıyla polisi 101’den ya da isim vermeden de 0800 555 111’i aramalarını istedi.

SOYGUN AMAÇLI SANILIYOR

Alınan bilgiye göre kız arkadaşını evine bırakan Küçük, yakın mesafedeki evine doğru yürümeye başladı. Ancak Woodberry Down Kilisesi önünde soygun amaçlı kişi veya kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı. Küçük’ün arkasından saldıran soyguncu, bıçağı baldırına sapladı. Darbenin ana damarlardan birini kesmesi sonucu Küçük kan kaybından komaya girdi.

Cafe çalıştıran Bayram ve Makbule Küçük’ün tek oğlu olduğu belirtilen Barış’ın ölümü toplumda da büyük üzüntü yarattı. Sosyal medyadaki paylaşımlarda Barış’ın çevresince çok sevilen ve iyi kalpli birisi olduğu belirtilerek, katillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulması istendi.

Acılı aile Kürt Toplum Merkezinde taziyeleri kabul ediyor.

BIÇAKLI SALDIRILARDA KORKUTAN ARTIŞ

Londra’da büyük oranda uyuşturucu bağımlılarının yarattığı sokak suçların ve bıçaklı saldırılar son aylarda rekor artış uzmanların da dikkatini çekmişti.

Metropolitan Police’ten geldi. Polisin verilerine göre; Londra’da son bir yılda 10 yıl öncesine kıyasla yüzde 15 artışla 154 cinayet işlendi. Öldürülen kurbanların yarısı da (Barış Küçük dışında ikisi Türkiye kökenli olmak üzere) çocuk yaştaki gençler.

Hükümet artan suç oranlarına karşı her ne kadar kulağını tıkasa da uzmanlara göre; sosyal kısıntı ve kesintiler yoksulluğu, yoksulluk da uyuşturucu çeteleri, sokak suçları ve gençlik cinayetlerini artırıyor.

Londra polisi yapılan kesintilerin kendilerini de vurduğunu belirterek, 20 bin polis kadrosunun iptal edilmesiyle başkentte ciddi bir güvenlik açığı oluştuğunu savunuyor. Polis Müfettişi Cressida Dick, bıçak taşıma yaşının 9’a kadar inmesi ve gençlerin vahşi batıya özenmelerinden endişe duyulduğunu belirterek, bu kayıp kuşağa yoksulluk ve uyuşturucu çetelerinin neden olduğunu öne sürüyor.

Suçu önleme operasyonlarının her seferinde ele geçirilen ateşli ve ateşsiz suç aletlerinde rekor kırıldığı bir ortamda Londralılar da huzursuz… Londra’nın Pakistan kökenli Belediye Başkanı Mayor Sadiq Khan da Londralıların kaygılarına katıldığını belirterek, bu oranları düşürme faaliyetlerine destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Dördüncü kuvvet medyanın geneli de artan suç oranlarından muhafazakâr hükümeti sorumlu tutuyor. Independent gazetesi yoksulluk ve çete savaşlarından kayıp bir genç kuşak doğduğunu belirterek, “Artan suç istatistiklerinden sonra gözler kokain kullanıcısı orta sınıfa çevrildi” diye yazdı.

AÇIK GAZETE: Acılı aile ve dostlarına başsağlığı ve sabır diliyor

2305210cookie-checkLondra’da bıçaklı saldırıda ölen Barış’ın katil zanlısı yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.